Malatya'da Sulama Göleti Projelerinde Önemli Gelişmeler: Kepez'de Olumsuz ÇED Raporu

Malatya'da Sulama Göleti Projelerinde Önemli Gelişmeler: Kepez'de Olumsuz ÇED Raporu
Kepez için ÇED raporu olumsuz, Harunuşağı'nda 15 mahalle muhtarı itiraz dilekçesi yazdı, sulama göleti projelerinde önemli gelişmeler yaşandı.

Kepez için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna daha önce gereksinim duyulmadığı iddiası üzerine avukatları aracılığıyla dava açtıklarını ifade eden Kürecik Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Çiçek, olumlu bir gelişmeyi paylaştı. Çiçek, “ÇED raporuna gerek yok demişlerdi. Avukatımız dava açtı. Ardından bilirkişi heyeti geldi bölgeye, inceledi. Bilirkişi heyeti de Kepez için olumsuz rapor verdi. Daha onun duruşması olacak. Kepez’de bu projeyle sulanacak arazi sualtında kalacak arazinin çeyreği. Nereyi sulayacaklar? 10 tane şantiye kuruluyor. Bir gölet için 10 tane şantiyeye ne gerek var?” ifadelerini kullandı.

Avukatlarının öngörüsüne göre mahkemenin bilirkişi raporunu dikkate alacağına inanan Çiçek, bunun üzerine Harunuşağı'nda planlanan gölet projesini değerlendirdi.

Akçadağ’a bağlı Kürecik’in Harunuşağı Mahallesi için de Çiçek, şunları söyledi: “Harunuşağı’nda durum biraz daha farklı. Orada ÇED raporunu çıkarmışlar ama bir yine 15 muhtarla ve iki sivil toplum temsilcisiyle gittik, itirazda bulunduk. Sonucunu bekliyoruz. Şu anda durum bundan ibaret, avukatımız da itiraz dilekçesi verdi.” şeklinde konuştu.

Bu nedenle hukuki sürecin devam ettiğini ve durumu yakından takip ettiklerini belirtti.

belge.webp

İşte muhtarların itiraz dilekçesi!

" Malatya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına

Bölge muhtarları itiraz talebi

Akçadağ ilçesi, Harunuşağı Gölet’i ve Sulama Projesi için planlanan malzeme şantiye ocaklarının bölgemize kurulmasına itiraz ediyor ve Bakanlığımızdan iptaline talep ediyoruz. Sorumlu olduğum mahallem adına bakanlığımız tarafından yeniden incelenmesi kabulün ret edilmesini mahallem ve halkım adına talep ve arz ederim” şeklinde bildiride bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir