Malatya'da Kurban Kesim Uyarısı

Malatya'da Kurban Kesim Uyarısı
Malatya Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Küçer, kurban kesim yerleri dışında kesim yapılmasına yüksek cezaların uygulanacağını belirterek vatandaşları uyardı.

Kurban Bayramı'na az bir zaman kala Malatya'da, kurban kesim alanları önemli bir konu haline geldi. Diğer illerde olduğu gibi, ülke genelinde hayvan pazarları ve kesim yerleri denetlenirken, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuda henüz bir açıklama yapılmadı.

Malatya Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Küçer, kurban kesimi için belirlenen alanlar dışında kesim yapmanın ciddi cezaları olacağını belirtti ve vatandaşları uyarmak istedi. Malatya'da kurban kesim yerleriyle ilgili konuşan Küçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:“Şu an besilerin çoğunda kesimhane yerleri yapılmış, hayvanlar satılan yerlerde kesilip, parçalanıp vatandaşa teslim ediliyor. Aynı zamanda burada bir tane mezbahanemiz var ASİS Et olarak, orada kesim yapılıyor. MALET’te vatandaşa kesim yok. Bir de Mal Pazarı’nda Belediyemiz ’in kesim yerleri var. Bu kesim yeri hem büyükbaş hem de küçükbaş kesimi için. Oralarda kesim yapılacak. Bunun dışında evin önünde veyahut ta sokakta, caddede kesim yapmak yasak.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir