Malatya'da Haşere İle Mücadele Hız Kazandı

Malatya'da Haşere İle Mücadele Hız Kazandı
Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, sıcak hava koşullarıyla birlikte haşere ile mücadele faaliyetlerini artırdı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarıyla birlikte haşere ile mücadele çalışmalarını artırdı. Temiz bir çevre ve sağlıklı bir toplum anlayışıyla faaliyet gösteren ekipler, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için mevcut imkanlarını seferber ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ilaçlama ekipleri, 93 personel ve 32 araçla 718 mahallede hizmet veriyor. Larva döneminde zararlı canlıların üremesini engellemeye çalışan ekipler, havaların ısınmasıyla birlikte koruyucu önlemleri de artırıyor. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı ilaçlarla gerçekleştirilen vektörle mücadele çalışmaları, rekreasyon alanları ve yoğun kullanılan noktaların yanı sıra çeşitli alanlarda da devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi yetkilileri, vatandaşlara çöp poşetlerini bağlı olarak konteynerlere atma, mutfak atıklarını ve yiyecekleri açıkta bırakmama gibi önlemler konusunda bilgilendirme yapıyor.

YEŞİL ALANLARDA HAŞERE TEMİZLİĞİ BAŞLADI

Halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden haşere üreme ve konaklama alanlarına karşı mücadele kapsamında, yeşil alanlarda, park ve bahçelerde, cadde ve sokak ağaçlarında, şehrin estetiğini oluşturan süs bitkileri, mevsimlik çiçek alanları gibi bölgeler, ekipler tarafından bitki koruma zirai ilaçlarıyla ilaçlanarak haşerelerle etkili bir şekilde mücadele ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir