Malatya ve Çevresinde Güçlü Yağış Uyarısı: Dikkatli Olun!

Malatya ve Çevresinde Güçlü Yağış Uyarısı: Dikkatli Olun!
Malatya ve çevresinde güçlü yağışlar bekleniyor, ani sel, su baskını, yıldırım gibi risklere karşı dikkatli olunmalı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Malatya için hava tahmini raporunu hazırladı ve önemli uyarılarda bulundu. Bugün Arapgir, Arguvan, Hekimhan, Darende, Kuluncak ve Yazıhan bölgelerinde şiddetli yağış bekleniyor.

Ayrıca, dün mevsim normallerine dönen sıcaklıklar bugün yeniden 2 ila 4 derece arasında düşüş gösteriyor.

Meteoroloji, Malatya'da uzun süredir devam eden toz taşınımıyla ilgili de bilgi verildi,“Bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarıda bulundu.

Bölge genelinde, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde, aynı zamanda Malatya, Elazığ ve Adıyaman'ın kuzey kesimlerinde (Arapgir, Arguvan, Hekimhan, Darende, Kuluncak, Yazıhan, Ağın, Keban, Elazığ Merkez, Kovancılar, Karakoçan, Çelikhan, Gerger, Sincik, Tut) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) yağışlar bekleniyor. Bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara neden olabileceğinden, ulaşımda aksamalar yaşanabilir. Bu nedenle, dikkatli olunması önemlidir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir