Malatya Valisi Baruş'un Polis Haftası Kutlama Mesajı

Malatya Valisi Baruş'un Polis Haftası Kutlama Mesajı
Malatya Valisi Aydın Baruş, Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 175'nci Kuruluş Yıldönümü ve Polis Haftası dolaysıyla kutlama mesajı yayınladı.

Malatya Valisi Baruş’un Polis Haftası Kutlama Mesajı;

"Türk Polis Teşkilatı, kurulduğu 1845’ten bugüne kadar 175 yıllık bilgi ve tecrübesiyle, hukuka ve yasalara bağlılıktan ayrılmadan, üstün bir vazife anlayışıyla görevini sürdürmektedir. Emniyet teşkilatımızın kahraman mensupları, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur içerisinde yaşaması, can ve mal güvenliğinin temini için gece gündüz demeden, her türlü şartta büyük bir özveriyle görevini yerine getirmektedir.

Bütün dünya gayet iyi bilir ki, Büyük Türk Milleti Vatanı, Milli Birliği, Devleti, Bayrağı ve mukaddesatı söz konusu olduğunda bir an bile düşünmeksizin anadan, yardan ve serden geçen soylu bir millettir. Aziz Milletimizin köklü bir devlet ve güçlü bir millet geleneğine sahip olmasının altında yatan sır, benliğinin bu hasletle yoğrulmuş olmasıdır. Devletimizin ve Milletimizin istikbalde de payidar olacağının mutlak teminatı budur.

Türk Polisi, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin teminatı olduğu kadar, Devletimizin güvenliğini tehlikeye atacak her türlü yıkıcı ve bölücü yapıların, milli iradeye tasallut eden her türlü şer odağının dimdik karşısında durmayı her zaman en şerefli bir görev bilmiştir. On yıllardır milletimizin birlik ve bütünlüğüne kast eden terör şebekelerine karşı yılmaz mücadelesi, 15 Temmuz 2016’da Milletimizin iradesini boyunduruk altına almak isteyen FETÖ terör örgütüne karşı milletimizin yanındaki eşsiz duruşu, bu mücadelelerde binlerce mensubunu şehit vermesi polisimizin bu uğurdaki görev şuurunun ne kadar güçlü olduğunu açıkça göstermiştir.

Polis teşkilatımız, yasalarla kendisine verilen görevleri başarı ile yerine getirmenin yanında, vatandaşlarımızın her zaman yardımına koşan, muhtaçların elinden tutan, Devletimizin yardım ve merhamet elinin vatandaşlarımıza uzatılmasında her zaman önemli bir rol üstlenmiştir. Koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntılı zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde, daima yanımızda olduğunu bizlere hissettiren, yardıma ihtiyacı olanların imdadına hızır gibi yetişen, kendi sağlığını düşünmeden gece gündüz koşturan, milletimizin gönlünde hepsi birer kahraman olan fedakâr polislerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu vesileyle; Aziz Vatanımızın bütünlüğünü ve huzurunu, milletimizin bağımsızlığını temin yolunda görev ifa ederken şehadetle şereflenen polislerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, Kahraman Gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum.

Muhterem Malatya Halkına birlikte hizmet sunduğumuz emniyet mensubu arkadaşlarımız başta olmak üzere Türk Polis Teşkilatımızın her bir mensubuna üstün muvaffakiyetler diliyor, Polis Haftalarını gönülden tebrik ediyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir