Kutsal Topraklarda Vefat Edenler: 2024 Hac Organizasyonu

Kutsal Topraklarda Vefat Edenler: 2024 Hac Organizasyonu
2024 hac organizasyonunda kutsal topraklarda vefat edenlerin sayısı üzücü bir şekilde arttı. Diyanet İşleri Başkanlığı, sağlık hizmetleriyle aktif olarak destek sağladı.

Müslümanlar, dünyanın dört bir yanından kutsal topraklara gelerek hac ibadetini yerine getirdi. Arafat ve Müzdelife'de Kurban Bayramı arifesinde vakfe görevlerini yerine getirdikten sonra Cemre taşlarına 7 taş atan Müslümanlar, daha sonra Kabe'de tavaf ziyareti ve sa'y ibadetini gerçekleştirdi.

23 Türk Vatandaşı Vefat Etti

Türkiye'den ilk kafile 9 Mayıs'ta başlayan 2024 yılı hac organizasyonunda hayatını kaybeden Türk vatandaşı sayısı 23'e yükseldi. Hayatını kaybeden hacı adaylarının ölüm nedenlerinin büyük çoğunluğunu, kalp-damar hastalıkları ve enfeksiyonlar oluşturduğu belirtildi.

Hacı Adaylarının Ortalama Yaşı 60

Bu yıl 84 binden fazla vatandaş hac ibadeti için kutsal topraklara gelirken, bu grupların %53'ü kadın, %47'si ise erkeklerden oluştu.

Ayrıca, 2024 yılı hac organizasyonunda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kutsal topraklarda 56 binden fazla sağlık muayenesi yapıldı.

500'den Fazla Sağlık Personeli Görev Aldı

Hacı adaylarının muayenelerinin büyük çoğunluğu, Diyanet Mekke Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Hastane, C tipi bir ve ikinci basamak düzeyinde hizmet vermektedir. 100 yatak kapasitesine sahip olan hastanede 20 farklı branşta poliklinikler, acil servis, görüntüleme merkezi ve diş polikliniği bulunmaktadır. Bu yıl ilk kez çocuk polikliniği de açıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir