Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıl dönümü

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıl dönümü
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat Ahıskalı Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43'üncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada,' Kıbrıs gazileri olarak kanla kazanılan bu toprakların masada verilmesi ve 1974...

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat Ahıskalı Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43’üncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada," Kıbrıs gazileri olarak kanla kazanılan bu toprakların masada verilmesi ve 1974 öncesine dönülmesine karşıyız" dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43’üncü yıl dönümü dolayısıyla dernek binasında basın açıklaması yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat Ahıskalı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 1974 yılında havadan ve denizden başarılı bir harekat yaptığını belirterek,"Kıbrıs’ta ki darbeyi bertaraf etmiş ve Kıbrıs Türkler’ini katliamdan kurtarmıştır. Bu harekatta Kıbrıs Türk’ü ve onun kahraman mücahitleri canları pahasına savaşarak Mehmetçiğe her türlü desteği vermiştir. Böylece adada barış ve istikrar yeniden sağlanmıştır. Biz Kıbrıs gazileri olarak kanla kazanılan bu toprakların masada verilmesi ve 1974 öncesine dönülmesine karşıyız. Şuna da çok eminiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti birlikte, ilelebet sonsuza kadar hür ve bağımsız olarak yaşayacaktır" dedi.

Kıbrıs gazilerinin 43 yıl önce Kıbrıs’ta atalarına layık bir şekilde savaştığını ifade eden Ahıskalı,"Kıbrıs gazileri Türk Devleti’nin ve milletinin iradesini, kararlılığını ve haklılığını düşmana kabul ettirdi. Gaziler aziz vatanımıza savaş meydanlarında hizmet ederek, gazi olmanın haklı gururunu yaşıyor. gösterdiğiniz kahramanlık ve cesaretinizden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir