Keskin, vatandaşı esnafa alışverişe, esnafı da aşı olmaya davet etti

Keskin, vatandaşı esnafa alışverişe, esnafı da aşı olmaya davet etti
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı öncesinde il merkezindeki esnafları ziyaret ederek, vatandaşları Kurban Bayramı alışverişlerini esnaflardan yapmaya, esnafları da Covid-19 aşısı olmaya davet etti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, Akpınar Meydanı, Ayakkabıcılar Pazarı, Akpınar Caddesi, Kadayıfçılar Çarşısı ve Çınarlı Camimi bölgesindeki esnafları ziyaret etti.

“Malatya’da bir daha kapanmama olmaması için aşı olmalıyız”

Tek tek esnafların işyerine girerek hem esnaflarla, hem de müşterilerle sohbet eden Keskin, “Sağlık her şeyin başı. Malatya Batı illerine göre aşılamada çok geride bulunuyor. Herkes aşısını yaptırsın. Gençlerden özellikle aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. Gençliğinize güvenmeyin, dünyayı etkisi altına almış olan bir salgın var, genç yaş ölümleri artmaya başladı. Aşı olmadan bu salgından kurtulmak mümkün değil. Ben iki aşımı yaptırdım. Eğer bir daha kapanma ve kısıtlama olursa bizim esnaf camiası olarak böylesi bir durumu atlatmamız zor olur. Hizmet sektöründeki esnaflarımız başta olmak üzere tüm esnaflarımızı mutlaka aşılarını yaptırmaya davet ediyorum. Malatya’da bir daha kapanma olmaması için aşılarımızı yapmalıyız, çevremize de yaptırmalıyız” diye konuştu.

“Esnafa gelin, paranız Malatya’da kalsın”

Şevket Keskin, “Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli olan esnaftan alışveriş yapmaya davet ediyorum. Markette alışveriş yaparsanız paranız ele gider, esnaftan alışveriş yaparsanız paranız yerelde kalır, size geri döner. Bakın son bir örnek var, bir market zinciri sıcak parayı topladı, şubelerini kapatarak çekip gitti. Malatya ne kazandı bu işten? Kendi esnafınızdan yapın ki Malatya kalkınsın, Malatyalı kalkınsın, köylü kalkınsın. Bizim esnafımız yemediği bir şeyi satmaz, gelin hem esnafın çayını için, hem de alışverişinizi yapın” dedi.

Keskin, “Marketlerde fiyat aldatmacası var, iki markada indirim yapıyor, diğer markalarda bindiriyor. Aslında indirim yapmıyor. Büyük bir market yazmış, ‘Ekmeğimi paylaşacağım’ diye. Yağı, temel gıda maddelerini dünyanın parasına satıyorsun, ekmeği mi 1.25 satıyorsun? Yağı ve diğer temel gıda maddelerini paylaş. Ben vatandaşlarımızı Kurban Bayramı alışverişlerini esnaflarımızdan yapmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Esnaflar; her zaman yanlarında olan, işyerlerine gelerek sorun dinleyip istişare eden MESOB Başkanı Şevket Keskin’e teşekkür ettiler.

Keskin, “Kurban Bayramının başta milletimiz, esnaf ve sanatkar camiasına ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir