Kalan'dan Mescid-i Aksa açıklaması

Kalan'dan Mescid-i Aksa açıklaması
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Başkanı Hüseyin Kalan, Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasını kınayarak, "Mescid-i Aksa'ya yönelik yapılan saldırılar tüm Müslümanlara yöneliktir' dedi.

Kalan yaptığı açıklamada Siyonist İsrail Devletinin her gün işgal ettiği Filistin topraklarında yeni projeler ve katliamlar gerçekleştirdiğini belirterek “Terör devleti İsrail son günlerde eylemlerine bir yenisini daha ekledi. 1967 yılından beri Mescid-i Aksa’da Müslümanlara zülüm ederek namaz kılınmasını engelleyen ve Filistinlileri Mescid-i Aksa’ya sokmayan Siyonist rejim, mescidi tamamen ibadete kapatmak için kirli planlar yürütüyor. İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya yönelik müdahale ve işgallerini sürdürmeye devam ediyor. Dünya Müslümanları için Kabul edilemez bu durum son bir hafta haftada yaşanan işgal olayı ile kabullenilemez bir hale gelmiştir. Müslümanların bu mabette ibadet etme özgürlüklerinin kısıtlanması, mescidin mekansal ruhunu, temel insan haklarını, din ve vicdan özgürlüğünü hiçe saymak hem de insanlığın ortak kazanımları olan mabet masumiyetini açıkça ihlal etmektir. Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan saldırılar tüm Müslümanlara yöneliktir" İsraillin bu işgal eylemini şiddetle kınıyor derhal sona erdirilmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kalan, "Özellikle son zamanlarda başta Mısır, Suriye, Irak Libya ve son gelinen noktada Katar olmak üzere Müslümanların maruz kaldığı darbeler savaşlar ve ambargolar nedeniyle yaşadıkları zafiyet ve dağınıklıktan cesaret alan Küstah İsrail, bu tavır ve tutumlarıyla Filistinlileri sürekli olarak kışkırtmakta ve ümmetin sabrını zorlamaktadır. Böylece İslam Dünyasında son dönemlerde vuku bulan kirli oyunların arkasında kimlerin olduğu ve kimlere yayar sağladığı aşikardır. İsrail’in tüm saldırganlıklarına, hukuk ve sınır tanımazlığına gizli veya açık destek veren, Dünya devletlerini artık bu katil ve işgalci devleti desteklemelerinden vazgeçmelerini istiyoruz. Dünyadaki hiçbir Müslüman Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırı girişimini asla kabul etmez ve etmeyecektir. Mescid-i Aksa, tıpkı Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi gibi bütün Müslümanların mukaddes ve ortak değeridir. Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıları, yasaklama ve kısıtlamaları, Kudüslüler üzerindeki işkence ve zulüm yapan katil devlet İsrail’i kınıyor ve lanetliyoruz. Tüm Müslüman ülkelerini Kudüs konusunda birlikte hareket etmeye davet ediyor ve yaşasın Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü diyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir