Kahramanmaraş'taki Deprem Felaketinde Ailelerin Adalet Arayışı Devam Ediyor

Kahramanmaraş'taki Deprem Felaketinde Ailelerin Adalet Arayışı Devam Ediyor
Aileler, Erdemoğlu'nun açıklamalarının ardından enkaz bölgesinde inceleme yaptı, raporların eksik olduğunu vurgulayarak adalet arayışlarını sürdüreceklerini belirtti.

Kahramanmaraş'ta 'asrın felaketi' olarak adlandırılan 6 Şubat 2023 tarihli depremlerde hasar gören ve 44 kişinin ölümüne yol açan Sait Bey Sitesi'nde yakınlarını kaybeden aileler, enkaz yerinde bir araya geldi.

Tuğba Erdemoğlu, aileler adına yaptığı açıklamada, sitede yaşamını yitiren yakınları için adalet talebini dile getirdi.

kahramanmaras.webp

Sait Bey Sitesi'ne yönelik hukuki mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Erdemoğlu, şunları söyledi: "Burada hayatını kaybeden 44 canımız için adalet nöbeti başlattık. Burası kentsel dönüşüm ile yapılan 5 yıllık bir binaydı ve depremin 8. saniyesinde yerle bir oldu. Hiçbir kimseye yaşam alanı bırakmadı. Belediyeye sadece 400 metre uzaklıkta olan bu binanın 3 buçuk katı, kaçak yapıldı ve ne yazık ki ne belediye ne de yapı denetim firması tarafından hiçbir şekilde müdahale olmadı. Yetkililere buradan seslenerek ilk davanın üzerinden 16 ay gibi süre geçmesine rağmen kaçak yapıya göz yuman ilgililerin soruşturmaya dahil edilmesini talep ediyoruz." diyerek konuştu.

Bilirkişi raporlarının yetersiz olduğunu öne süren Erdemoğlu, raporların teknik ve uzman bir üniversite tarafından hazırlanmasını talep ettiklerini vurgulayarak, 9 Temmuz'daki 4. duruşma öncesine kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmanın ardından aileler enkaz bölgesini inceledi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir