Kahramanmaraş Depreminin Ardından Tarihi Eserler İyileştiriliyor

Kahramanmaraş Depreminin Ardından Tarihi Eserler İyileştiriliyor
Kültür ve Turizm Yardımcısı Ali Cengiz, 'Turizm Haftası'nda Kahramanmaraş'taki depremzedelerin yaralarını sarmak için yıkılan eserlerin restore edileceğini belirtti.

Her yıl 15-22 Nisan arasında kutlanan Turizm Haftası, Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesi'nde başladı.

İl Kültür ve Turizm Yardımcısı Ali Cengiz, 48. Turizm Haftası'nın Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesi'nde gerçekleşmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Okul Müdürü Mehmet Ali Tunç ile Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Sümeyra Şahin'e katkıları ve destekleri için teşekkür etti.

Cengiz, Malatya'nın turizm potansiyelini oluşturan tarihi eserlerin 6 Şubat depreminde zarar gördüğünü hatırlatarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hasar gören eserleri restore etmek için büyük bir hız ve özveriyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan İl Halk Kütüphanesine değinen Cengiz “Kütüphanemiz ülkemizin en güzel kütüphaneleri arasında yer alıyor. Öğrencilerimize hem kaynak hem çalışma alanları sunuyor. Sizleri sık sık kütüphanemizde görmek istiyoruz” dedi.

Sonrasında Turizm Araştırmacısı Bülent Korkmaz, Malatya'nın Turistik Mekânları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Hafta boyunca çeşitli etkinlikler planlanıyor. Yarın Darende ilçesinde Darende'nin Turistik Yerlerini Keşfetme ve Sunum etkinliği düzenlenecek. 19 Nisan'da Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksek Okulu'nda Dünya Mutfağından Lezzetler Yarışması yapılacak. 20 Nisan Cuma günü ise Malatya'ya gelen Mezopotamya Treni karşılanacak ve misafirlerle şehir turu yapılacak.

Turizm farkındalığını artırmak, turizm bilincini yaygınlaştırmak, yerel turizmi canlandırmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm prensiplerine uygun olarak değerlendirmek ve halkın turizm faaliyetlerine daha aktif katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında "Turizm Haftası" kutlanmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir