Kaçak içme suyu kullanımı ile ilgili açıklama

Kaçak içme suyu kullanımı ile ilgili açıklama
Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, son yıllarda giderek artış gösteren kaçak su kullanımı ve içme suyu şebekesinden bahçe sulaması yapılmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, içme suyunun...

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, son yıllarda giderek artış gösteren kaçak su kullanımı ve içme suyu şebekesinden bahçe sulaması yapılmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, içme suyunun kaçak olarak ve amacı dışına çıkılarak sulamada kullanılmasının su kesintilerine sebep olduğunu kaydetti.

Özellikle kenar mahallelerde vatandaşların bahçe sulama işlerini gerçekleştirme konusunda çok hassas davranmaları gerektiğini kaydeden Başkan Toprak, “Şehir şebekesine verdiğimiz su miktarında çok büyük kaybımız var. Normalde içme suyunun bahçe sulamalarında kullanılması yasaktır. Özellikle bahçe sulamalarında çok fazla harcama yapıldığını tespit ettik ve bu kaybı önlemek için sıkı bir çalışma içerisine girdik. Su İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde 5 kişilik kayıp kaçak ekibi oluşturarak kenar mahallerimiz başta olmak üzere 18 mahallemizde denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Ekibimiz, özellikle kenar mahallerde yaşayan birçok vatandaşın içme suyu şebekesinde bahçe ve tarla sulamak için kullandığını tespit etti. Hakkında tutanak tutulan 50 kişi hakkında idari işlem başlattık. Kaçak su kullanmanın, kaçak suyla bahçe sulayıp buradan yetişen sebze ve meyveleri çoluk çocuğuna yedirmenin hem dinen hem de ahlaken kabul edilmesinin mümkün değildir. Kaçak su kullananlar varsa bizim ekiplerimiz gitmeden bundan vazgeçsinler. Her kim olursa olsun kaçak su kullanan cezasını çeker. Her türlü yasal işlemi başlatırız. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Kaçak su kullanımı ile ilgili 1 ila 7 yıl arasında hapis cezası var ve ayrıca sözleşme olmadan su tesisatını bağlayan su tesisatçılarda para cezası cezalandırılmaktadır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir