İlkokul öğrencilerinden mehter takımı kuruldu

İlkokul öğrencilerinden mehter takımı kuruldu
Sivas'ta Malazgit İlkokulu ikinci sınıf öğrencilerinden mehter takımı kuruldu.Malazgirt İlkokulu 2. sınıf öğrencilerinin görev aldığı mehter takımı için en düşük maliyetli malzemeler kullanıldı. Çocukların giydiği kıyafetler...

Sivas’ta Malazgit İlkokulu ikinci sınıf öğrencilerinden mehter takımı kuruldu.

Malazgirt İlkokulu 2. sınıf öğrencilerinin görev aldığı mehter takımı için en düşük maliyetli malzemeler kullanıldı. Çocukların giydiği kıyafetler veliler tarafından diktirilirken, davulu, bayrakları ve aksesuarları da öğretmenler hazırladı. Mehter takımındaki eksikliklerin giderilmesi için çeyiz mağazaları, aksesuarcılar, kırtasiyeciler ve hırdavatçılar tek tek dolaşılarak eksiklikler temin edildi. Tahta kumaş, karton, çöp kovası, koyun zilleri , evalar ve her türlü malzemeler özenle seçildi ve öğretmenlerin gayretleriyle hazır hale getirildi. Kıyafetleri ve malzemeleri tamamlandıktan sonra öğretmenleri nezaretinde çalışmalara başlayan öğrenciler, mehterde yer alan marşları da ezberleyerek müziğin ritmine kendilerini alıştırdılar.

Kıyafetleri, çalgı malzemeleri ile birlikte okulun salonunda çalışmalar yapan küçük mehter takımı, ilk sahne tecrübesini de velilerin karşısına çıkarak kazandılar. Mehter takımında görev alan öğrenciler, haftanın belirli günlerinde çalışmalar yaparak marşları ezberliyorlar. Yetkililer, küçük çocuklardan mehter takımı kurma amaçlarının, vatan ve millet sevgisini, tarih şuurunu yeni nesillere aktarmak olduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir