İlk Konutlar Teslime Hazır

İlk Konutlar Teslime Hazır
Malatya’da 6 Şubat depremlerinden sonra Mart ayında yapım sürecine başlanan ilk deprem konutları bu ay içerisinde hak sahiplerine kavuşacak.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın meydana geldiği kentlerden biri olan Malatya’da kentin tekrar imar ve ihyası için faaliyetleri aralıksız sürüyor.

Depremlerde yapı stokunun yüzde 70’i hasar gören Yeşilyurt ilçesinde ise yapım aşaması tamamlanan 4 bin kalıcı konutun hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Yeşilyurt genelinde yapımı son bulan 4 bin konutun Aralık ayında hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,

“İkizce bölgesindeki toplu konutlarda hummalı bir çalışma var. Konutların yıl sonuna yetiştirilmesi için çok hızlı bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışma ve gayretler bizleri de çok mutlu ediyor. Aralık ayında içerisinde yavaş yavaş teslimatlar başlayacak. Diğer taraftan da altyapı çalışmaları içinde yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Bizler de kurum olarak işlerin daha da kolaylaştırılması için gerekli lojistik desteği sağlıyoruz” dedi.

4 BİN KONUT TESLİM EDİLMEYİ BEKLİYOR

Yapım süreci biten kalıcı konutların hak sahiplerine verilmesi kentte hayatın normale dönmesi sürecinde önemli bir noktaya sahip olacağını aktaran Çınar,

”Aralık ayında 4 yapımı tamamlanan 4 bin konutu hak sahiplerine ile buluşturmaya çalışacağız. Konutların teslimi şehrin normalleşmesine katkı vererek kent dışına çıkış yapan vatandaşlarımızın geri dönüşünü de sağlayacaktır. Bu noktada başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere katkı verenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir