İçişleri Bakanı: Türkiye'de TC Kimlik Kartı Dağıtımı Yüzde 92'ye Ulaştı!

İçişleri Bakanı: Türkiye'de TC Kimlik Kartı Dağıtımı Yüzde 92'ye Ulaştı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2017'den beri Türkiye'de TC kimlik kartlarının dağıtıldığını ve şu ana kadar %92'sinin verildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2017 yılından beri Türkiye genelinde vatandaşlara Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarının dağıtılmaya başlandığını ve bugüne kadar yüzde 92 oranına ulaşıldığını ifade etti.

Konu ile alakalı açıklama yapan Bakan Yerlikaya, “2017 yılından itibaren ülke genelinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının vatandaşlara verilmesine başlanmış ve şu ana kadar yüzde 92 seviyelerine ulaştı. Nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesinde herhangi bir nihai süre bulunmamakla birlikte, nüfus cüzdanlarını Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile değiştirmemiş vatandaşlarımızın 2024 yılı sonuna kadar kimlik kartlarına kavuşturulması hedeflenmektedir. Ayrıca, ceza ve tevkifevlerinde hükümle ve tutuklu bulunan vatandaşlarımızdan aynı durumda olanların da bu kapsamda ivedilikle Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı sahibi yapılmaları önem arz etmektedir. Konu ile ilgili Valilerimizin öncülüğünde ve koordinasyonunda ilgili kurumlarla planlı bir tanıtma, bilgilendirme ve çağrı yapma çalışmalarına başlanarak, ceza ve tevkifevlerinde hükümlü ve tutuklu bulunan vatandaşlarımızın 2 ay içerisinde, diğer vatandaşlarımızın ise 2024 yılı sonuna kadar kimlik kartı sahibi olmaları yönündeki çalışmaların Valililerimizce bizzat takip edilmek suretiyle sonuçlandırılması, bu süreçte yapılan çalışmaların aylık rapor halinde Bakanlığımıza bildirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir