Fırat Nehri Tehlikeye Girdi

Fırat Nehri Tehlikeye Girdi
Malatya'da "Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesinin” tanıtım toplantısı gerçekleşti. Toplantıda kuru tarım ve hayvancılığa yönelim masaya yatırıldı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ ve Bingöl'ün Genç ilçesinde hayat verilen projenin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Vali V. Reşit Özer Özdemir, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Recep Bentli, Vali Yardımcısı Talat Tabur, Elazığ Vali Yardımcısı Recep Gündüz, Ağaçlandırma Daire Başkanı Mustafa Tuncer, Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, IFAD Ülke Direktörü Liam F. Chicca ve kurum amirleri katılım sağladı.

Fırat Nehri üzerinde bulunan Karakaya ve Atatürk barajlarının ve ekonomik ömrünün uzatılmasının rehabilitasyon projeleriyle mümkün olduğunu ifade eden Vali V. Reşit Özer Özdemir "Mera ve ormanların ıslahı, küresel ısınmayla mücadele, yeni orman alanları, toprağın korunması ve bilinçli tarım, bütün bunlar hepimizin üzerinde hemfikir olduğumuz konulardır. Bütün bunları koruyup geliştirmek elimizdedir. Bu nevi çalışmalarla da umut ediyorum tabii afetleri de azaltacağız, ürün çeşitliliğini de arttıracağız. Bu havza içerisinde kuru tarım ve hayvancılık gibi hususlarda verim alacağımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, 2024 senesinde fizibilite faaliyetlerini tamamlayıp 2025 yılında hayata geçirecekleri projenin tabii kaynakların iyileştirilmesi, ağaçlandırma, toprağın muhafazası, mera ıslah çalışmaları ve kırsalda halkın refahının arttırılmasını içerdiğini belirtti.

Projenin 2013 2022 senelerinde Bingöl, Muş ve Elazığ illerinde yürütülen Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nin benzeri olacağını dile getiren Çetiner, Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'yle de Fırat Nehri kıyısındaki ilçelerle, 6 Şubat depremlerinden etkilenen ilçelerde tabii kaynakları iyileştirip hayat standardını yükselterek vatandaşa dokunacaklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir