Engellilere Destek: Akülü Tekerlekli Sandalye Yardımı ve Teşekkürler

Engellilere Destek: Akülü Tekerlekli Sandalye Yardımı ve Teşekkürler
Arzu Ay Canpolat, engellilerin yaşamını kolaylaştıran akülü tekerlekli sandalyeler için destek verenlere teşekkür etti.

Kent Konseyi Sanat Merkezi Fuaye Alanı'nda düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, gurbetçi hemşehrileri Hasan Kuzu'nun girişimleriyle IHH Hollanda (Uluslararası İnsani Yardım Teşkilatı) tarafından sağlanan destekle depremzedeler için akülü tekerlekli sandalye desteği organize ettiklerini ifade etti.

6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerde, devletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bütün deprem bölgelerinde harekete geçerek toplumun ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştığını belirten Er, sivil toplum kuruluşlarının ve bağışçıların katkısının bu süreçte hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Malatya'ya ilerleyen dönemlerde de akülü tekerlekli sandalye desteği sağlayacaklarını dile getiren Er, depremden etkilenen kentin yeniden yapılandırılması sürecinde engelli bireyleri de göz önünde bulundurarak şehir planlaması yapacaklarını belirtti.

IHH Hollanda Denetleme Kurulu Başkanı Ayhan Arslantaş, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, deprem bölgesine yaptıkları yardımları aktardı.

Geçen yıl 38 farklı ülkede çeşitli acil yardımlar ve kalıcı projelere destek verdiklerini belirten Arslantaş, "Çad'dan Filistin'e, farklı coğrafyalardaki kardeşlerimize destek sağlıyoruz. Deprem bölgesinde de yardımlarımız oldu. Malatya'ya 50 akülü tekerlekli sandalye getirdik. Depremden bu yana 300 araç getirdik Türkiye'mize. Depremin farklı bölgelerine gittik. Hatay'a, Kahramanmaraş'a, Adıyaman'a gittik." dedi.

Engelliler adına konuşan Arzu Ay Canpolat da destek sağlayan bağışçılara teşekkür ederek, akülü tekerlekli sandalyelerin engellilerin yaşamını kolaylaştırdığını vurguladı.

Konuşmaların sonrasında Başkan Er, Arslantaş ile dernek gönüllülerine plaket ve kayısı armağan etti.

Daha sonra engellilere akülü tekerlekli sandalyeleri dağıtıldı. Araçlarını alan engellilerden bazıları fuaye alanında tur attı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir