Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Malatya'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Malatya'da
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Malatya'da bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Malatya Valiliğine ziyarette bulundu.

Ziyarette Vali Aydın Baruş, “ Medeniyetlerin kesişme noktası güzel ilimiz bal diyarı, kayısı diyarı ve medeniyetimize önderlik etmiş Battalgazi, Somuncu Baba gibi manevi önderlerimizin diyarı Malatya’mıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu ziyaretinizin ilimizin hem ekonomisi için hem de sahip olduğu zengin tabii kaynakların değerlendirilmesi yönünde çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Burada yapacağınız toplantıların ilimize ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’ de gazetecilere yaptığı açıklamada, “Dün kente geldik ve ziyaretlerde bulunduk, bu günde Valilikte ve TSO’da çeşitli temaslarda bulunacağız. Malatya yerüstü güzelliklerinin yanında yeraltı zenginlikleri bakımından şanslı bir ilimiz. Bakanlığımız faaliyet alanlarına giren konularda sivil toplum kuruluşlarımızın, iş dünyamız ve yerel yönetimlerin konu ile ilgili değerlendirmelerini, eleştirilerini varsa sorunlarını almak ve sorunları yerinde tetkik edip çözmek için buradayız” dedi.

Bakan Dönmez, kenttin doğal gaza yaklaşık 8-10 yıl önce kavuştuğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:
"Doğal gazı yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Şu anda 4 ilçemiz doğal gaz kullanıyor, inşallah kısa süre içerisinde Darende'yi de dâhil edeceğiz. Vatandaşımızın bu çağdaş, temiz, ekonomik yakıttan istifadesi için elimizden geleni yapacağız. Malatya, her şeyin en güzeline layık" dedi.

Kendilerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmek için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını anlatan Bakan Dönmez, güzel karşılamadan dolayı herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bakan Dönmez, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Malatya Valisi Aydın Baruş ise, ziyaretin anısına Bakan Dönmez’e Malatya kayısısı hediye etti.

Bakan Dönmez daha sonra Valilik Toplantı Salonu'nda, elektrik ve doğal gaz sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Elektrik ve doğal gaz sektör temsilcileri ile yapılan toplantının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda maden sektör temsilcileriyle bir araya gelerek bir toplantı düzenledi.

Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından Bakan Dönmez, Elazığ'da çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilimizden ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir