Elazığ'da uluslararası 'MUNEF 2017' Sempozyumu

Elazığ'da uluslararası 'MUNEF 2017' Sempozyumu
Elazığ'da yurt içi ve yurt dışından katılımcıların olduğu Model United Nations of Elazığ Final (MUNEF 2017) sempozyumu başladı.Elazığ Final Okulları tarafından küresel sorunlara çözüm bulmak ve dünyadaki Model Birleşmiş Milletler...

Elazığ’da yurt içi ve yurt dışından katılımcıların olduğu Model United Nations of Elazığ Final (MUNEF 2017) sempozyumu başladı.

Elazığ Final Okulları tarafından küresel sorunlara çözüm bulmak ve dünyadaki Model Birleşmiş Milletler (MUN) sempozyumları içerisinde bir konuma sahip olmak amacıyla uluslararası MUNEF 2017 sempozyumu düzenlendi. Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyumun açılışına, Merkez Bankası Yapısal Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Tümen, Birleşmiş Milletler Türkiye Enformasyon Merkezi Müdürü Ahmet Parla, Mun Planet web sitesi kurucusu Dusanka Ilıc, Salam Centre for Peace Derneği kurucusu Salam Kedan, MUNEF 2017 genel direktörleri, yurt içinden ve yurt dışından gelen delegeler, öğretmenler, ülke içinden ve dışından farklı okullardan gelen öğrenciler katıldı.

Elazığ’da bir ilki gerçekleştirdiklerini aktaran MUNEF 2017 Genel Direktörü Anıl İpekçi,”Düzenlediğimiz MUNEF sempozyumu birleşmiş milletlerin lise öğrencileri için hazırlamış olduğu küçük bir simülasyon. Buradaki amacımız, kentin tanıtımının yapılması, dil aktiviteleriyle lise öğrencilerinin İngilizce konuşarak dünya meselelerine çözüm üretmesi ve ülkemizin son zamanlarda atlatmış olduğu büyük kriz sonucunda hala güçlü olduğunu tüm dünyaya göstermektir. Bu bağlamda gerek yurt içinden gerek yurt dışından 181 tane delege davet ettik. Aynı zamanda oturum başkanlarını yurt dışından çağırdık” dedi.

MUNEF 2017 sempozyumunun 3 gün süreceği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir