Elazığ'da şehitler anısına konser verildi

Elazığ'da şehitler anısına konser verildi
Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, şehitler anısına konser verdi.Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 102. Yıl Dönümü nedeniyle konser verdi. Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi'nde...

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, şehitler anısına konser verdi.

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 102. Yıl Dönümü nedeniyle konser verdi. Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve koro şefliğini Kenan Çimtay’ın yaptığı konserde, solo ve koro eserlerden oluşan 18 parça seslendirildi.

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak periyodik konserlerin yanı sıra özel günlerde de konser verdiklerini belirten Koro Müdürü Olcay Bürhan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 102. Yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale konseri düzenlediklerini söyledi.

Solo ve koro eserlerden oluşan parçalarla izleyicilerin karşısına çıktıklarını ifade eden Bürhan, “Bu vatan için toprağa düşmüş binlerce şühedayı rahmetle anıyoruz. Onlara çok şey borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. Analar 14 yaşındaki evlatlarını kınalayarak ‘vatana feda olsun’ diyerek cepheye yolladı ve bu vatan bizlere miras bırakıldı. O kınalı kuzularını kurban olarak adayan analara ve tüm şühedaya rahmet diliyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir