Elazığ’da Dünya Otizm Farkındalık Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından “02 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinlikleri kapsamında toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir alışveriş merkezinde stant kurdu. Standı ziyaret edenlere otizm hakkında bilgi verilerek, üzerinde otizm ilgili sloganlar yazılı tişört ve şapka dağıtıldı.
Ülkede otizmin yeterince tanınmadığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selahattin Bozkurt, otizmde en etkili yolun iletişim kurmak ve özel eğitim desteği olduğunu vurguladı.
Otizm hakkında bilgi veren Bozkurt, “ Duygusal ve sosyal ilişkilerde kısıtlılık ve zorluk, dilin gelişiminde gecikme ve problemler, kısıtlı ilgi alanı ve garip tekrarlayıcı davranışlarla belirginleşen bir hastalık türü olarak biliniyor. Hastalığın ortaya çıkmasında genetik, çevresel, fiziksel ve kimyasal etkenler rol oynuyor. Ülkemizde tahmini 550 bin otizmli çocuğun bulunduğu, 0-14 yaş grubunda 150 bin civarı otizmli çocuk olduğu varsayılmaktadır. Otizmli bireylerin ebeveyn ve yakın akraba çevreleri de düşünüldüğünde Türkiye’de tüm illere yayılmış durumda otizmden etkilenen 2 milyon civarı insan vardır” dedi.