Elazığ TSO, yatırım çekmek için AB'ye çıkarma yapacak

Elazığ TSO, yatırım çekmek için AB'ye çıkarma yapacak
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ve beraberindeki heyet Almanya, Hollanda ve Fransa'da gurbetçi iş adamlarıyla bir araya gelerek, Cazibe Merkezi Programı kapsamında kente yatırım olanaklarını aktaracak.Elazığ TSO Başkanı...

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ve beraberindeki heyet Almanya, Hollanda ve Fransa’da gurbetçi iş adamlarıyla bir araya gelerek, Cazibe Merkezi Programı kapsamında kente yatırım olanaklarını aktaracak.

Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Cazibe Merkezleri Programı’nın gurbetçi iş adamlarına anlatılması ve Elazığ’ın bu kapsamda yeni yatırımlar kazanması için 6-13 Nisan arasında Almanya, Hollanda ve Fransa’da toplantılar yapacağı bildirildi. Başkan Alan ile birlikte 11 kişilik heyet toplantılara katılacak.

Cumhuriyet tarihinin en büyük destek ve teşviklerini içeren Cazibe Merkezleri Programını Ankara ve İstanbul’da farklı tarihlerde il protokol üyeleriyle katıldığı çeşitli toplantılarda iş adamlarıyla değerlendirdiklerini belirten Elazığ TSO Başkanı Alan," Ülkemizde konunun amacına hasıl olduğunu düşünüyoruz. Ancak özellikle kendi vatanlarına yatırım yapmak isteyen ve bunun için sürekli bir arayış içerisinde olan gurbetçi hemşehrilerimize gidilerek programın anlatılmasının yararlı olacağı kanaatiyle önemli bir hazırlık yaptık. Elazığlı ve Türk iş adamlarının en yoğun olarak bulunduğu Almanya, Hollanda ve Fransa’da birer organizasyon yaparak iş adamlarımızla bir araya geleceğiz. 11 kişilik Elazığ TSO heyetinde, Fırat Kalkınma Ajansı’ndan uzmanımızda yer alacak" dedi.

Cazibe Merkezleri Programını tüm detayları ile iş adamlarına aktarılacağını vurgulayan Alan;" Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak gurbetçi iş adamlarımızın gönüllü danışmanı olarak bu süreçte kendilerine her türlü desteği vermek için seferber olacağız. Amacımız, bilgi ve sermaye birikimleri ve ticari bağlantılarıyla AB ülkelerinde söz sahibi olan bu iş adamlarımızın ilimize yatırım yapmalarını sağlayarak, hem işsizliğe çare olmak, hem de kaynaklarımızın ekonomiye kazandırılması suretiyle ilimizin gelişme sürecini hızlandırmaktır. İlimizin yatırımlar açısından önemli kaynakları ve potansiyeli ile birlikte ulaşım imkanları, jeopolitik konumu, organize sanayi bölgeleri, üniversitesi, yetişmiş insan gücü ve güvenli liman oluşu yatırımlar açısından öne çıkmasına vesile olmaktadır. 10 yıl sürecek olan Cazibe Merkezleri Programından ilimizin en üst düzeyde istifade etmesi noktasında bu etkinliklerimiz artarak devam edecek" diyerek bilgi verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir