Dünya'nın En Zenginleri Listesinde Malatyalılar Yerini Aldı

Dünya'nın En Zenginleri Listesinde Malatyalılar Yerini Aldı
Forbes dergisinin yayımladığı 2024 yılı dünya zenginler listesinde Malatya kökenli dört girişimci bulunmaktadır.

ABD merkezli Forbes dergisi, 2024 yılı dünya zenginleri listesini yayımladı.

Listenin zirvesinde 233 milyar dolarlık servetiyle Fransız Bernard Arnault bulunuyor. Louis Vuitton ve Sephora gibi markaların sahibi olan moda ve kozmetik devi şirketlerin lideri Arnault'nun serveti geçen yıl 22 milyar dolar arttı.

Forbes’in açıkladığı 2024 yılı dünya zenginleri listesinde Türkiye'de birinci sırada 5,1 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yer alıyor.

Türkiye'nin ikinci en zengin ismi ise 3,5 milyar dolarlık servetiyle Kazancı Holding'in başkanı Şaban Cemil Kazancı oldu.

Türkiye'nin en zengin üçüncü kişisi ise 3,1 milyar dolarlık servetiyle İpek Kıraç.

Geçen yıl Türkiye listesinde üçüncü olan ve dünya listesinde 982. sırada bulunan Semahat Sevim Arsel, bu yıl dördüncü sıraya geriledi.

Geçen yıl Türkiye'nin bir numaralı zengini olan ve dünyanın 497. sırasında bulunan Sasa Polyester'in sahibi İbrahim Erdemoğlu, bu yıl 2,8 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin beşinci en varlıklı kişisi olarak listelendi.

Forbes'un En Zenginler Listesinde Yer Alan Malatyalılar

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Darendeli iş insanı Erman Ilıcak, 2.7 milyar dolarlık servetiyle Türkiye listesinin altıncı sırasında yer aldı.

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren Doğanşehirli Mustafa Küçük, 2 milyar dolarlık servetiyle on ikinci sırada bulunuyor.

Enerji, bankacılık ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Yeşilyurtlu Ahmet Çalık ise 1.5 milyar dolarlık servetiyle on dokuzuncu sırada yer alıyor.

Sağlık ve hastane sektöründe faaliyet gösteren Arapgirli Mehmet Ali Aydınlar, 1.2 milyar dolarlık servetiyle yirmi üçüncü sırada bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir