Dünya İkinci 6'lı Çapraz Karaciğer Nakli: İnönü Üniversitesi Başardı!

Dünya İkinci 6'lı Çapraz Karaciğer Nakli: İnönü Üniversitesi Başardı!
Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü, dünyada ikinci kez 6’lı çapraz karaciğer naklini başarıyla tamamladı.

Prof. Dr. Tayfun Sönmez'in vefat eden eşinin adını taşıyan ‘Banu Bedestenci Sönmez Çapraz Karaciğer Nakli Sistemi’ ile uyumsuzluk nedeniyle nakil fırsatı yakalayamayan hastaların vericilerinin karşılıklı eşleştirildiği İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü, çapraz nakillerle dünyada öne çıkıyor.

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü, 23 Ocak’ta 6'lı çapraz karaciğer naklini 12 ameliyathanede, 100'ün üzerinde ekiple başarıyla gerçekleştirdi. Enstitü, 11 Mart’ta dünyada ikinci kez 6'lı çapraz karaciğer naklini başarıyla gerçekleştirdi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, “Çapraz karaciğer naklinde Dünya liderliğimizi pekiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Dünyanın ilk dört 4’lü ilk iki 5’li ve ilk 6’lı çapraz nakillerinden sonra ikinci 6’lı çapraz naklini de başarı ile gerçekleştirdik” açıklamasını yaptı.

94 HASTA YENİDEN HAYATA KAVUŞTU

Karaciğer çapraz nakil konusunda küresel lider olan İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde, çapraz karaciğer nakli sayesinde 94 hasta sağlığına kavuştu.

Enstitüde şimdiye kadar 13 kez 2’li, 10 kez 3’lü, 4 kez 4’lü, 2 kez 5’li ve 2 kez de 6’lı çapraz karaciğer nakli başarıyla gerçekleştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir