Bakan Tüfenkci Malatya Yazıhan'ı ziyaret etti

Bakan Tüfenkci Malatya Yazıhan'ı ziyaret etti
Bakan Tüfenkci, güne Yazıhan'da başladı. İlçede yapımı devam eden kültür merkezinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Tüfenkci, bu ay yeni hükümet konağında hizmet vermeye başlayan Yazıhan Kaymakamlığı'nı da ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada; Türkiye Cumhuriyeti'nin görünen yüzü hizmet binaları olsun diye daha modern ve medeniyetimizin izlerini taşıyan yapıları teker teker hayata geçirdiklerini söyledi, ilçeye yaķışır bir binanın vatandaşların hizmetine girmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür  etti.

Bakan Tüfenkci, yapımı tamamlanan hükümet konağı üzerinden Kamu İhale Kanunun değişmesi gerektiğine işaret etti. Tüfenkci şöyle konuştu:
"Epeyce bir zaman öncesinde ki bende şahidim talepleri ve o zamanki İçişleri Bakanımızın Malatya'ya hizmet binası talimatlarıyla başlamıştı. O sürede benim il başkanlığımın ilk yıllarıydı. Şimdi epeyce bir zaman geçti ve yeni bitmiş vaziyette. Bu şunu gösteriyor, esasında Kamu İhale Yasası'nın değişmesi gerektiğini. Gerçekten maliyetinin çok altında fiyatlar verenlere yasadan dolayı vermek zorunda kalıyorsunuz ondan sonra da maliyeti iki veya üçe katlayarak bu binayı bitirmek zorunda kalıyorsunuz. Ve proje değişikliklerine gitmek zorunda kalarak yapıyorsunuz. Bu Kamu İhale Yasası'nın da bu anlamda bir kez daha esasında gözden geçirilmesi gerektiğini de gösteriyor."

Bakan Tüfenkci’nin bir sonraki duraği AK Parti İlçe Teşkilatıydı. Partililerle buluşan Bakan Tüfenkci, ilçeye yapılan yatırımlardan bahsetti, sadece Malatya'yanın kalkındırılmasının yetmeyeceğini, Türkiye'nin kalkınması, değişmesi gerektiğine değindi.

FETÖ'nün hain darbe girişiminin tüm millet tarafından yaşandığını vurgulayan Tüfenkci, şunları söyledi:
"O gün bu faturayı millete ödetmek isteyenler diğer terör örgütleri gibi adalet karşısında, vicdan karşısında hesap verecekler. Onları hep beraber takip ediyoruz. Ama onların ekonomiye de vermiş oldukları bir zarar var. Dolayısıyla bu ekonomik zararın giderilmesi noktasında atmış olduğumuz adımların meyvelerini de 2017 yılında alıyoruz, görüyoruz. Baktığımız zaman Türkiye 2017 yılına güçlü bir başlangıç yaptığını hep beraber görüyoruz. İnşallah birliğimizi, beraberliğimizi sürdürdüğümüzü sürece 2019'a gerçekten sağlam adımlarla ekonomik hedeflerini yakalamış Türkiye olarak gireceğiz."

Bakan Tüfenkci, Yazıhan Belediyesi'ni de ziyaret etti. Yazıhana Belediye Başkanı Nevzat Öztürk'ten ilçedeki yatırımlarla ilgili bilgi aldı, ilçenin taleplerini dinledi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir