Değerlendirme sonuçlarına göre; Atatürk Üniversitesinden toplamda 5 öğretim üyesinin sunmuş olduğu projeler desteklenmeye layık görülürken, geliştirilebilir projeler arasında projeleri en çok desteklenen 2. üniversite olma başarısı da gösterdi.
2023 1. dönem başvurularında toplam 12 adet TUBİTAK 1001 projesi ile genel sıralamada 6. sıraya yerleşen Atatürk Üniversitesinde proje kültürü oluşturma vizyonu ile bilimsel ve teknolojik araştırmalara verdiği önem bir kez daha ortaya çıktı. Bu başarısıyla sadece bölgesel değil, aynı zamanda ulusal düzeyde de bilimsel çalışmalara katkı sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha kanıtlayan Atatürk Üniversitesi, gelecekteki başarılarına da güçlü bir temel oluşturarak, bilim ve teknoloji alanındaki çıtasını daha da yükseltmeyi hedefliyor.
Üniversitenin bilimsel araştırmalara ve projelere verdiği destekle ülke genelinde önemli bir konumda yer aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bilim ve teknolojiye yönelik çıktıları artırarak ülkemizin ilerlemesine her zaman olduğu gibi katkı sağlanacağını vurguladı. Atatürk Üniversitesinin belirlediği hedefin Türk Yükseköğretiminde ilk 5, dünya sıralamalarında ise ilk 500 üniversite arasına girmek olduğu belirten Rektör Çomaklı şunları söyledi: "Üniversitemiz bu anlamda ilk günden itibaren büyük ve cesur adımlar atarak politikalarını oluşturdu ve kararlılıkla uygulamaya başladı. Öğrenci ve akademisyenlerimiz de bu politikalar doğrultusunda aynı hedefe doğru ilerliyor. Üniversite olarak evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yürüten, teknoloji geliştiren, fikri patente dönüştüren ve ürettiği bilimi toplumun yararına kullanan araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışmalarını yürütüyor" dedi.