Yeşilyurt'ta Kurban Kesim Yerleri: Temizlik ve Düzen İçin Başkan Geçit'in Talimatları

Yeşilyurt'ta Kurban Bayramı öncesi kesim yerlerinin düzenlenmesi için Başkan Geçit'in talimatları, halkın güvenliği ve sağlığı için kritik öneme sahiptir.

Yeşilyurt Belediyesi, dokuz gün sürecek Kurban Bayramı'nın huzurlu ve sağlıklı geçmesini sağlamak için kendi sorumluluk alanında yoğun çaba harcıyor. Bu çaba, kurban satış ve kesim noktalarından ibadethanelere, mezarlıklardan park ve bahçelere kadar geniş bir alanda gerçekleşiyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit liderliğinde, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen koordinasyon toplantısının ardından görevlendirilen ekipler, ilçenin her köşesinde yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Amacı, Kurban Bayramı'nın sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir şekilde geçmesini sağlamak.

Kurban Bayramı yaklaşırken, Yeşilyurt'taki marketler, tatlıcılar, şekerlemeciler, pastaneler ve pazar yerlerinde gıda denetimlerine büyük önem veriliyor. Aynı zamanda, mezarlıklar, parklar, refüjler, kaldırımlar ve yaşam alanları titizlikle temizleniyor. Yeşilyurt'un 36 farklı noktasında hizmet verecek olan kurban satış ve kesim yerlerinin düzenli ve temiz olması için son hazırlıklar da tamamlanıyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Kurban Bayramı için başlatılan hazırlıkların tüm aşamalarını yakından takip ediyor ve belediye ekiplerine son talimatlarını iletiyor. Yeşilyurt İlçesi'nde Kurban Bayramı'nın ruhuna uygun güzelliklerin ortaya çıkması için tüm hizmet alanlarında titizlikle ve planlı bir çalışma yürütüldüğünü vurguladı. Vatandaşların bayram alışverişlerini, ziyaretlerini ve kurban ibadetlerini rahat ve temiz ortamlarda gerçekleştirebilmeleri için gerekli tüm önlemlerin alındığına dikkat çeken Başkan Geçit, Yeşilyurt'un 36 farklı noktasında belirlenen kurban satış ve kesim yerlerinde ise son hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

Başkan Geçit, kamu, özel kurumlar ve mahalle muhtarlarıyla birlikte planlı ve koordineli bir şekilde çalışarak Kurban Bayramı için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti. Yeşilyurt Belediyesi Zabıta ve Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü personeli yanı sıra Veteriner Hekim ve Din Görevlilerinden oluşan Kurban Denetim Birimi ekiplerinin kurban kesimlerinin dini vecibelerin yanı sıra hijyen kurallarına da uygun şekilde gerçekleştirilmesi için görev başında olacağını belirtti.

Başkan Geçit, kurban kesim ve satış yerlerinin hem vatandaşların hem de kurban satıcılarının ihtiyaçlarına uygun olarak düzenlendiğini vurgulayarak, kurban hizmetleri komisyonunca belirlenen yerler dışında cadde ve sokak gibi alanlarda kurban kesimi yapanların tespit edilerek cezai işlem uygulanacağını hatırlattı.

"Ekiplere Yönergelerimizi İlettik"

İlçe genelinde Kurban Bayramı'nın huzur içinde geçmesi için aktif bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Geçit, “Yeşilyurt Belediyesi olarak Kurban Bayramının ilçemizde huzurlu, güzel ve bayramın ruhuna uygun ortamlarda geçmesi için her türlü önlemi aldık. İlgili kamu ve kurumlarıyla işbirliği ve koordineli olarak yürüttüğümüz hizmetlerle arife gününden bayramın sonuna kadar kendi görev ve yetki sahamızdaki hizmetleri layıkıyla yerine getirmek için ekiplerimize gerekli talimatları verdik. İlçemizin 36 farklı noktasında kurban satış ve kesim yerini belirledik, kurban ibadetlerinin sağlıklı ve temiz bir şekilde gerçekleşmesi için tüm önlemleri alacağız. Satış ve kesim noktalarının temizliği, kurban atıkların kaldırılması ve oluşacak diğer sorunlara ve taleplere ekiplerimiz anında müdahale edecek olup, hemşerilerimiz istek ve taleplerini 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimiz üzerinden ilgili birimlere rahatlıkla iletebilirler. Zabıta Hizmetleri Müdürlüğü personellerimiz ise market, pastane, lokanta ve pazar yerleri gibi alanlarda rutin denetimlerine ağırlık verirken, hem kurban satış ve kesim yerlerinde ki çalışmalara destek verecekler hem de vatandaşlarımızın alış veriş yaptığı alanlarda ki denetimlerini de sürdürecekler. İlçemizin farklı noktalarında bulunan mezarlık alanlarının düzenlenmesi ve temizliğiyle ilgili çalışmalarımızda tüm hızıyla devam etmektedir. Bizlerde bayram boyunca sahada olup hem çalışmaları yerinde takip edeceğiz hem de hemşerilerimizle bir araya gelerek bayramın sevincini, coşkusunu ve heyecanını birlikte yaşayacağız. Yeşilyurt Belediyesi olarak bayrama her yönüyle hazırız, ilçemizin beraberlik ve kardeşlik atmosferine yakışacak güzel bir bayram yaşamak için her zaman olduğu gibi 7/24 sahada hemşerilerimizin emrinde olacağız” diyerek konuştu.

Güncel Haberleri