Yaşayan Kültürel Hazineler Müzesi minikleri ağırladı

Adıyaman Üniversitesi Kent Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Yaşayan Kültürel Hazineler Müzesindeki ilk etkinlik Üniversitenin kreşinin minik öğrencileri için yapıldı.Üniversitenin Merkez Külliyesindeki Adıyaman...

Adıyaman Üniversitesi Kent Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Yaşayan Kültürel Hazineler Müzesindeki ilk etkinlik Üniversitenin kreşinin minik öğrencileri için yapıldı.

Üniversitenin Merkez Külliyesindeki Adıyaman Evi Yaşayan Kültürel Hazineler Müzesinde gerçekleştirilen etkinlikte halk oyunları gösterisinin yanı sıra Adıyaman masalları anlatıldı. Etkinlikte meddahlık gösterisi yapıldı, çocuklara yönelik çeşitli oyunlar oynandı.

Kent Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Eğitim Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Sunay Akkaya, amaçlarının Adıyaman kent kültürünü gelecek nesillere aktarmak olduğunun altını çizdi.

Merkez Müdürü Dr. Sunay Akkaya, “Yeni nesil insanlık tarihi için büyük önem taşımaktadır. Adıyaman kültürünü yeni nesillere aktarmak ve geçmişimizden haberdar olmaları adına böyle bir etkinlik organize ettik. Yaşayan Kültürel Hazineler Müzesindeki ilk etkinlik Üniversitemiz kreşinin minik öğrencileri için yapıldı. Çok güzel ve faydalı bir etkinlik olduğuna inanıyoruz. Adıyaman’ın unutulmaya yüz tutmuş değerleri ve kültürü burada hayat bulacaktır diye düşünüyorum. Sonraki günlerde de etkinliklerimiz devam edecek. Müzemiz için önce derleme çalışmaları yaptık. Saha çalışmaları, röportajlar ve söyleşiler gerçekleştirdik. Bu bizim için önemli bir arşiv kaynağı oldu. Tabii ki yeterli değil, ilerde daha kapsamlı çalışmalar yapacağız. Bu anlamda bizlerden desteğini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye teşekkür ediyoruz. Şunu düşünüyor ve görüyoruz ki halk bilimi müzeciliği eski müzeciliği bitirme aşamasına geldi. Artık insanlar kültürel transfer yapmak istiyor. Camekan ardından, dokunmadan değil dokunarak ve uygulayarak öğrenmek istiyor. Vitrinlerde nesnelerin değil hayatın sergilendiği müzelere ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Yaşayan Kültürel Hazineler Müzesi projesinin hayata geçirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, "Kültürel etkileşim insanların gelişmesine çeşitli açılardan katkıda bulunur. Bu etkileşimi sağlamak için bitmeyecek, yani sürekli gelişecek bir müze hayal ediyoruz. Bilgiyi verirken almalıyız da. Şehrimiz Adıyaman’ın da desteğiyle projemizi hayata geçirdik. Biliyoruz ki eskiye her zaman bir özlem vardır. Gerek bu özlemi gidermek gerekse de kültürümüzü bizden sonrakilere aktarmak ve aramızda bir bağ kurmak amacıyla hedeflediğimiz yolda ilerliyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Adıyaman Haberleri