UMKE Tatbikatıyla Malatya'da Afet Müdahale Kapasitesi Güçlendirildi

Malatya'da UMKE, afet müdahale kapasitesini artırmak için gerçekleştirilen tatbikatta, saha eğitimleri ve teorik derslerle gönüllülerin yetkinlikleri güçlendirildi.

Malatya'da İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), muhtemel afet durumlarına müdahale amacıyla bir tatbikat düzenledi.

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, UMKE'nin afet müdahale kapasitesinin artırılması ve bilgi-beceri seviyelerinin geliştirilmesi amacıyla 27-31 Mayıs tarihleri arasında 75 personelin katılımıyla "UMKE Temel Eğitim Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Tatbikat boyunca 3 gün boyunca teorik eğitimler ve 2 gün saha uygulamaları gerçekleştirildi. Tatbikat kapsamında, trafik kazası, enkaz altında kalanlar, yaralı kurtarma, travmalı hastaya müdahale, arazide rotayı belirleme, hasta nakli, temel yaşam desteği ve su üzerinde kurtarma gibi senaryolar üzerinde çalışmalar yapıldı.

Tatbikata İl Sağlık Müdürü ve aynı zamanda öğretim üyesi olan Dr. Erhan Berk, Kale Kaymakamı Ceyhun Denli ve Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay da katılım sağladılar.

Afet ve acil durumlarda aktif rol alan UMKE gönüllülerine "UMKE Temel Eğitim Sertifikası", eğitmenlere ise eğitim sonunda Takdir Belgesi takdim edildi.

Güncel Haberleri