TOKİ'den kaçan kaçana

Büyük umutlarla TOKİ konutlarına taşınan vatandaşlar, hiçbir yatırımın yapılmamasından ve bölgede zahmetli bir yaşamın hüküm sürdüğünden şikayet ederek tekrar merkeze dönüyorlar.

TOKİ’de ikamet eden vatandaşlar, sabrın sonuna geldi.

Bölgede çevre düzeninden belediye hizmetlerine kadar, her konuda ilgisiz kalınması vatandaşları çileden çıkardı.

Yüzlerce konutun olduğu Yavuz Selim Mahallesi’nde kendilerini kenara atılmış hisseden TOKİ sakinleri, bir bir evlerini satmaya başladı.

1-2 km. yolun tamamlanmasının dahi yılları bulması, terk edilen kireç ocağının korku filmlerinde ki binaları andırması, eve giren kamyonun 1 yıldır aynı yerde olup, kimsenin ilgilenmemesi, Karagöz Caddesi üzerinde bir tek çivinin çakılmaması, 10-15 metrekare mini marketlerin inşasının 3 yıldır tamamlanmaması ve benzeri hiçbir yatırımın yapılmaması TOKİ vatandaşlarının bölgede uzun vade ikamet etmemesine neden oluyor.

Bir dokunulduğunda bin ah işitilen TOKİ sakinlerinden Gökhan Hanlı, iki yıldır TOKİ’de ikamet ettiğini ancak, geldiğine pişman olduğunu belirterek ; “Ben Malatya’nın her muhitinde ikamet ettim, ama TOKİ gibi kaderine terk edilmiş bir yer görmedim. Yetkililer hiç mi görmüyorlar. Karagöz Caddesi üzerinde, freni patlayıp evin içine giren ve 1 hamile kadının ölümüne neden olan kamyon hala evin içinde duruyor. Böyle bir görüntüyü hangi semtte aylarca böyle bırakırlardı. Bir çok insan gelip fotoğraf çektiriyor. Sosyal paylaşım sitelerinde, gazete, TV ve internette onlarca kez gündeme getiriliyor. Hala kimsenin kılı dahi kıpırdamıyor. Çok mu zor, ne bekleniyor. Binanın iki tarafı yol. Bir gün kendiliğinden çökecek, belki de çevredekilere zararlı olacak. Peki böyle bir olay yaşandığında bunun hesabını kim verecek. Bu yol üzerinde okullar var. Öğrenciler karşıdan karşıya geçerken tehlike altındalar. Gün geçmiyor ki bir trafik kazası olmasın. Üst geçit veya alt geçit TOKİ olduğu için yapılmıyorsa, bari ışıklar olsun. Veliler bu konuda oldukça tedirginler. Yetkililer kime hizmet veriyorlar.  Bakın aynı cadde üzerinde terk edilmiş kireç ocağı binaları da var. Kırık dökük. Görüntüsü korku filmlerindeki binaları andırıyor. Neden yıkılmıyor. Hava karardıktan sonra insanlar o bölgeye gitmiyorlar. Velhasıl TOKİ belediyelerin hor gördüğü, yük gördüğü, yatırım yapılmaz ilan ettikleri bir yer durumuna gelmiş.” Diyerek tepkilerini dile getirdi.

Yolları ve dağları inşaat molozlarıyla dolu olan TOKİ bölgesinin hiçbir cazibesinin olmadığını söyleyen Serkan Altıgöz ise, bölgeden taşınmayı düşündüğünü vurgulayarak şu ifadeleri dile getirdi: “TOKİ’de belediyelerin yaptırdığı kaldırımlar dahi yarım bırakılıyor. Bence yetkililerin buralarda binlerce insanın yaşadığından haberleri yok. Haberleri olsa ki buranın nüfusu bir milletvekili çıkarmaya dahi yeter, böyle duyarsız kalmazlar. Biz Yeşilyurt ile Battalgazi Belediyesi arasındaki sınırdayız. Galiba Yeşilyurt bizi Battalgazi’de, Battalgazi ise Yeşilyurt’a ait olduğumuzu sanıyor. Çünkü hizmetlerden bu kadar yoksun bırakılmamamız lazım. Büyükşehirde ilgilenmiyor. Yetkililer bir parmaklarını oynatsalar. Bölge Malatya’nın en güzel semti haline gelebilir. Bir kere Karagöz Caddesi, Malatya’nın en geniş caddesi olabilir. Bunların olacak ihtimalinin çok düşük olması nedeniyle, son 2 yıldır kaçan kaçana. Vatandaşlar kendi evlerine kavuştuklarının sevinci ile TOKİ konutlarına taşınıyorlar. Ancak bir yıl sonra tamamen fikirleri değişiyor. Bir çok konut sahibi ya kiraya verdi ya da satış yaptı ve TOKİ konutlarını terk etti. Bir çoğunun penceresinde satılık ilanı asılı. Neden terk etmesin ki, kamyon eve giriyor bir yıldır görüntü kirliliği devam ediyor. Kireç ocağı nedense yıkılmıyor. Kaldırımlar tamamlanmıyor. Trafik allak bullak.  Akşam üzeri eve gelen şahısın çevrede vakit geçireceği sosyal tesis yok. Gençler için bir halı saha, basketbol sahası yok. Marketler çok uzak. Velhasıl zahmetli bir yaşam var TOKİ’de. Ben de en kısa zamanda, merkezde bir eve kiraya gideceğim.”

Haber Kaynağı: malatyahakimiyet.com

Güncel Haberleri