Taziye Evleri Aracılığıyla Giderilebilir mi? Haydar Göktaş'ın Değerlendirmesi

Emekliler, et alabilmek için taziye evlerini beklemek zorunda kalıyor; bu durum, fakirlerin üzerinde ağır bir yük olarak görülüyor.

BES Malatya Şube Başkanı Haydar Göktaş, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Türkiye'nin özellikle deprem bölgesinde yaşayan emeklilerin bayram sevincini tam olarak yaşayamadığını belirtti. Göktaş, emeklilerin geçim sıkıntısı çektiğini ve Malatya gibi deprem bölgesinde yaşamanın emekliler için zorlu olduğunu ifade etti. Bu nedenle, yaşam standartlarının bir an önce iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

"Geliştirilmesi Gereken Bir Durum"

Göktaş, emeklilerin et tüketebilmek için artık taziye evlerine bel bağladığını ifade etti ve emeklilerin yaşadığı zorlukları şu şekilde dile getirdi: “Kurban Bayramı geliyor. Emekliler ne yapacak? Bir tek zaten Kurban Bayramlarında et yiyor. Kızılay da 120 ülkeye et yardımı yapacağını söylüyor. Bizim emeklilerde sadece bir taziye olduğu zaman ölü evinde yemek yiyebiliyor, et yiyebiliyor. Ailesiyle gidip taziye evinde et yiyor. Daha kötüsü, bir emeklinin evinde bir cenaze olduğu zaman o evin hane halkı ölünün derdine mi düşsün, milletin yemeğinin derdine mi düşsün? Bu taziye yemeklerinin de bir an önce kaldırılması gerekiyor. Çünkü, gerçekten fakirlerin üzerinde bir yük, büyük bir sıkıntı veya yerel yönetimlerin bu taziye evlerinde yemekleri karşılaması lazım. Artık bu dünyada yaşamadık, geride kalanlara çile vermek istemiyoruz.” dedi.

Güncel Haberleri