Sultansuyu'nda Yeni Sezon Hububat Hasadına Başlandı

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Hüseyin Öcal, işletmede bu sezonun hububat hasadına başlandığını belirterek, üretimde iyi bir verim beklediklerini ifade etti.

Sultansuyu Tarım İşletmesi, sadece ünlü Arap yarış taylarıyla değil, aynı zamanda hububat ekimiyle de ekonomiye kayda değer bir katkı sağlıyor. Bu yıl, 6 bin dekar arpa ve bin 500 dekar yulaf ekili alanlarda hasat süreci başladı. Yetkililer, hasat tamamlandığında yaklaşık 3 bin 500 ton ürün elde etmeyi bekliyor.

Akçadağ ilçesinde yer alan Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde arpa ve yulaf ekili 7 bin 500 dekar arazide hububat hasadına start verildi.

Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi, ünlü Arap yarış taylarıyla tanınmakla kalmayıp, hububat ekimiyle de ekonomiye ciddi katkılar sağlıyor. İşletmede, toplam 7 bin 500 dekar alanda hububat hasadına başlanmış durumda.

“3 bin 500 ton mahsul bekliyoruz”

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Hüseyin Öcal, işletmede yeni sezon hububat hasadına geçildiğini belirterek, “İşletmemizde 2023 -24 yılı hububat hasadına başlamış bulunuyoruz. Öncelikle hasadın kurumumuza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yaklaşık 6 bini arpa , bin 500’ü yulaf olmak üzere toplamda 7 bin 500 dekarlık bir ekim alanında hasat gerçekleştireceğiz. Hasat sonu 3 bin 500 ton civarında mahsul elde etmeyi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ekonomi Haberleri