Rotschild stratejisi (1. Bölüm)

Rotschild stratejisi (1. Bölüm)

Hasan YAĞMUR (Malatya Gerçek Haber)

 

Bir önceki yazımda IŞİD terör örgütünün nasıl ve ne amaçla ortaya çıktığından kısaca bahsetmiştim. Şimdi bunu daha iyi anlayabilmek için dünya tarih sahnesinde olup bitenler kısaca bir göz atacağız.

Rotschild ailesinin adını çoğu insan bilmez fakat dünyadaki neredeyse tüm ekonomik dengeler bu Yahudi ailesi tarafından yönetilir. Aile denilince beş on kişiden oluşan değil sayıları binin üzerinde olan ve mükemmel eğitim almış bir topluluktan bahsediyorum. Bu Yahudi ailesi 16 yy. itibaren İngiltere kraliyetinde kralın stratejik ve ekonomik danışmanlığını yaparak dünya tarih sahnesinde ortaya çıkıyor ve kraliyet sarayındaki kariyerlerini kullanarak ticari faaliyetlerle çok kısa bir sürede servet sahibi oluyorlar. Ve artık daha çok ekonomik güç kazanmak için İngiliz çiftçilere yüksek faizle kredi verip neredeyse elli yıllık bir sürede İngiltere devletinden daha zengin bir hale geliyorlar. Âmâ yetmiyor….Rotschild ailesi bankacılık faaliyetlerini tüm Avrupa ‘ya yayıp tarımla uğraşan insanlara yüksek faizle kredi vererek ,altın ve gümüş komisyonculuğu yaparak servetlerine servet katıyorlar.

Ve artık!!! Rotschild ailesi karlılığı daha yüksek olacak acımasız ve kanlı bir işe imza atacak ve savaşa giren devletlere faizle borç vermeye başlayacaktır.

İlk icraatlarını 1756-1763 yılları arasında yedi yıl savaşları olarak bilinen İngiltere- Fransa arasında gerçekleşen savaş ile gerçekleştiriyorlar. Tarihte bu savaşın sebebi iki devlet arasında mevcut olan sömürgecilik yarışı olarak bilinmektedir. Rotschild ailesi İngiltere’ye savaşa girmesi için tonlarca altını yüksek faizle borç vermiştir. Savaşı kaybeden İngiltere bu borcu ödeyemeyince İngiltere Merkez Bankasını (Bank of England) para basma yetkisiyle birlikte Yahudi Rotschild ailesine devretmek zorunda kalıyorlar. Bu bankanın tarihi incelenecek olunursa anonim şirket olarak faaliyet gösterdiği ve 1826 yılına kadar İngiltere ‘de anonim şirket yapısı ile başka bir bankanın kurulmasına izin verilmediği, devletin bankeri olarak elde ettiği özel konumun bankaya önemli bir rekabet üstünlüğü sağladığı, kısa sürede ülkenin en saygın ve en büyük mali kurumu olduğu, bankanın çıkardığı kağıt paraların yaygın biçimde dolaşıma girdiği, sonunda öbür bankalarında bankeri durumuna geldiği ve  Napoléon Savaşları(1800-15) için mali kaynak sağlayarak konumunu önemli ölçüde güçlendirdiği görülecektir. Burada ki en önemli konu para basma yetkisinin de Rotschild ailesine verilmiş olmasıydı. Bu ne demek; şöyle ki misal Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası devlet matbaasında 5 tl para basımı yaparsa bunu karşılığında aynı değerde altın,elmas,petrol vs. devlet hazinesine koyması gerekir, yoksa basılan para kağıt parçasından başka bir şey olamaz. Rotschild ailesi İngiliz sterlinini basarak İngiliz hükümetine faizle borç olarak vermiş ve karşılığında altın ve elmas almıştır. Bu sayede Bank Of England ile Rotschild ailesi Avrupa’nın bankeri olmuştur.

Yazı dizimin birinci bölümüne bir ayeti kerime ile son vermek istiyorum.

^^Allah kimi (iyi niyetinden dolayı) doğru yola yöneltirse onu saptıran olmaz. Allah, mutlak galip ve istediği anda hakkını alan, dilediğinin hakkından gelen kudret sahibi değil midir?^^(Zumer S.37-39)

Yazar Yazıları Haberleri