Özgünhan: Sultansuyu'nun Şampiyon Atı Rekorlarıyla Göz Kamaştırıyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetişen ve 38 yarışta 26 şampiyonluk kazanan Özgünhan, ilerleyen yaşına rağmen haranın en değerli atı olmaya devam ediyor.

76. Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu, 1 Haziran’da 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda gerçekleşti. Sezonun en önemli yarışlarından biri olan geleneksel mücadelede 4 yaş ve üzeri toplam 17 safkan Arap atı yer aldı.

Yarışı ikinci, dördüncü ve beşinci sırada bitiren TİGEM'in safkanları ise sırasıyla Tunç Siperi, Bozkırefesi ve Gülhatmi oldu.

Akatahan ve Bozkırefesi adlı safkanlar Sultansuyu, Tunç Siperi adlı safkan Karacabey, Gülhatmi adlı safkan ise Anadolu Tarım İşletmesi yetiştirmesi Arap atları olarak yarışta üstünlük sağladı.

Yarışların ardından gerçekleştirilen törende, kazanan atın sahibi adına antrenörü Hikmet Turan'a kupa ve plaketi, TİGEM Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç tarafından verildi. Kazanan Akatahan isimli safkanın jokeyi Ahmet Çelik de plaketini Genel Müdür Gezginç'ten aldı.

Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen ve katıldığı 38 yarıştan 26 şampiyonlukla ulaşılması zor bir rekora sahip olan "Özgünhan," ilerleyen yaşına rağmen haranın en değerli atı olma özelliğini sürdürüyor.

Genel Haberleri