Ocak 2024 Asgari Ücret Zammı! Çalışanları Sevinçten Havaya Uçuracak Oran Masada

Asgari ücretli çalışanlar için 2024 Ocak ayında yapılacak zam merakla bekleniyor.

Haziran ayında yapılan yüzde 34’lük asgari ücret zammının ardından çalışanlar, gözlerini Ocak 2024’e diktiler. Ağustos ayı itibarıyla 11 bin 402 liraya çıkan asgari ücrette Ocak ayında yapılacak zamla birlikte tekrar artış yapılacak. Gündemde zamma ilişkin çeşitli rakamlar konuşulurken, henüz memur maaşları da netleşmedi. Toplu sözleşmeden çıkan yüzde 15’lik zammın üzerine enflasyon farkı da eklenerek zamlanacak olan memur maaşında beklenti yüzde 50’ye yükseldi. Peki, asgari ücret için beklenti ne? Asgari ücretli çalışanlar Ocak 2024’te ne kadar zam alacaklar?

Ocak 2024 Asgari Ücret Zammı!

Asgari ücretle çalışan kişilerin her yıl merakla beklediği zam dönemi bir hayli yaklaştı. Haziran ayında yüzde 34’lük zam alan asgari ücretliler artık Ocak zammını beklemeye başladı. Bu kapsamda Ağustos itibarıyla 11 bin 402 lira maaş almaya başlayan asgari ücretliler, Ocak 2024’te daha yüksek bir tutar almaya başlayacaklar. Enflasyon verilerinin baz alınarak hesaplanacağı asgari ücretle ilgili şimdilik net bir rakam ortaya çıkmazken, gündemde çeşitli tahminler yer alıyor.

Ocak 2024’te Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Ocak ayında yapılacak olan zamla birlikte asgari ücret bir kez daha yükseliyor olacak. Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamlarıyla hesaplanacak olan enflasyon farkı; asgari ücret ve memur maaşlarında hatta emekli ve sosyal yardım paralarında da etkili olacak.

Memurlar için yaklaşık yüzde 50’lik bir zam yapılması beklenirken, asgari ücretliler için beklenen yeni tutar 15 bin lira seviyesinde yer alıyor.

Ekonomi Haberleri