Mayıs Ayı AFAD Kira Yardımı: Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Mayıs ayı AFAD kira yardımı ödemeleri hakkında resmi bir açıklama henüz yapılmadı; ödeme bekleyenler Ziraat Bankası müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirler.

Kahramanmaraş'ta merkezli depremden etkilenen ve evlerinde oturamayan 11 ildeki vatandaşlara AFAD tarafından kira yardımı yapılmaya devam ediliyor. Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında gerçekleştirilen ödemelerin ardından, Mayıs ayı yardımı merakla bekleniyor.

AFAD kira yardımı ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla yapılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ödemelerin devam edeceği tarihi geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. Şu an için AFAD kira yardımı sona ermedi. Mayıs ayı yardımıyla ilgili detaylar en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacak.

2024 Afad Kira Yardımı Süresi Uzatıldı Mı?

AFAD, depremzedelere ödenen kira yardımını başlangıçta 1 yıl süreyle devam ettireceğini duyurmuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise vatandaşları evlerine yerleştirilene kadar kira yardımlarının devam edeceğini duyurmuştu.

AFAD kira yardımı ödemeleri, evleri teslim edilen hak sahiplerine yönelik değil. Bakan Özhaseki, Nisan ayında yaptığı açıklamada, bütün evlerin 1.5 yıl içinde hak sahiplerine teslim edileceğini belirtmişti. AFAD kira yardımı ödemeleri, kiracılara ve ev sahiplerine yönelik olarak devam ediyor.

Mayıs Ayı Afad Kira Yardımı Ödemeleri Yapıldı Mı?

AFAD kira yardımı ödemeleri genellikle her ayın 15’inden itibaren hesaplara aktarılıyor. Ödemeler şehirlere göre değişebilir. Evlerini henüz teslim almayan kiracılara 5.000 lira ve ev sahiplerine 7.500 lira ödenmeye devam ediliyor. Ödeme sürecinde yaşanan bazı sorunlar nedeniyle kira yardımı ödemeleri zaman zaman gecikebiliyor.

Ödeme bekleyenler, Ziraat Bankası müşteri hizmetleri aracılığıyla son durum hakkında bilgi alabilirler.

Alternatif bir seçenek olarak, mobil bankacılık uygulamasına giriş yaptıktan sonra ödemeler bölümüne giderek, merkezi ödemeler veya diğer ödemeler seçeneğinden parayı hesabınıza aktarabilirsiniz. Mayıs ayı ödeme tarihleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Güncel Haberleri