Malatya'da Yerinde Dönüşüm Engelleri Oy Birliğiyle Kaldırıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerindeki yapısal dönüşüm projelerinin engellerini kaldırmaya yönelik kararı oy birliğiyle kabul etti, bu adım yerel yönetimde önemli bir ilerleme olarak kaydedildi.

Malatya şehrinde Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde yapısal dönüşüm projelerinin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik karar, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme alınarak oy birliğiyle kabul edildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Eyüp Sağlam, yerinde dönüşüm süreçlerini destekleyen kararın okunmasının ardından mecliste kararı değerlendirdi. Sağlam, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde saha çalışmalarında sık sık yerel dönüşüm sorunlarıyla karşılaştıklarını belirterek şunları söyledi: “Yerinde dönüşüm ve riskli yapıların dönüşmesiyle alakalı vatandaşlarımızda sürekli ciddi bir talep alıyorduk. Bu çalışmalar neticesinde Başkanımızın talimatıyla daha önce 3 tane meclis kararı almıştık. Yapılaşma koşullarına ilişkin, statik koşullara ilişkin kararlarımızı almıştık. O kararlarımız uygulanmaya başlandı. 6 Haziran’da askıya girdi ve şu anda uygulanıyor. Fakat daha önce burada şu anda riskli binaların durumu ve daha önceden de ruhsatlandırılmış, vatandaşın daha önce ilgili yönetmelikle ruhsatını almış ama şimdi binalar düşüldüğü için dönüşüm yapamıyor veyahut ta depremde ağır hasar almış, yıkılmış yerinde dönüşüm yapamıyordu. Binaları sığmıyordu. Onların zararlarını minimuma indirmek için, meclisimiz de uygun görürse yerinde dönüşümün önünde engel kalmamış olacak.” ifadelerini kullandı.

Bu kararla Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde yapısal dönüşüm projelerinin önündeki engeller kaldırıldı. Karar, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Güncel Haberleri