Malatya'da İnönü Üniversitesi'nden Dünya Çapında Başarı

Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü, 10'uncu üçlü çapraz karaciğer naklini başarıyla tamamlayarak bugüne kadar 88 hastaya umut ışığı oldu.

Karaciğer Nakil Enstitüsü, dünya çapında bir liderlik rolü üstlenerek, dünyanın ilk 4'ü, 5'i ve 6'sı dahil olmak üzere çeşitli çapraz nakilleri başarıyla gerçekleştirdi.

4 Ekim'de dünya genelinde ilk defa gerçekleştirilen 5'li çapraz karaciğer nakli ardından, 23 Ocak'ta yine bir ilki başararak 6'lı çapraz karaciğer naklini gerçekleştirdi.

Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü, çapraz karaciğer nakillerinde küresel bir öncü olarak tanınıyor ve toplamda 85 hasta bu enstitüde yaşama bağlandı. Enstitü, global çapraz nakillerin yüzde 80'ini başarıyla gerçekleştirerek bu alandaki liderliğini sürdürdü. Bu süreçte, biri 6'lı, ikisi 5'li, dörtü 4'lü, onu 3'lü ve on üçü de 2'li olmak üzere toplamda 30 çapraz karaciğer nakli gerçekleştirildi.

Banu Bedestenci Sönmez Karaciğer Çapraz Nakil Tekniği ile 10. kez üçlü çapraz karaciğer naklini başarıyla gerçekleştiren İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü, 88 hastanın yeniden hayata tutunmasını sağladı.

Dünya genelinde ocak ayında gerçekleştirdiği eşsiz 6'lı çapraz nakil ile ön plana çıkan enstitü, küresel 3'lü çapraz nakillerin yüzde 80'ini başarıyla yönetiyor. 4, 5 ve 6'lı çapraz nakillerde elde ettiği olağanüstü başarı ile enstitü, dünyanın gıpta ile baktığı bir başarıya imza attı.

Güncel Haberleri