Malatya’da Eş Zamanlı FETÖ Operasyonu: Örgütsel Dokümanlara El Konuldu

FETÖ şüphelilerinin ev ve iş yerlerinde çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, etkin pişmanlık kapsamında serbest bırakıldı.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı tarafından FETÖ silahlı terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor. FETÖ'nün faaliyetlerinin belirlenmesi, deşifre edilmesi ve önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Malatya ilinde eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, FETÖ silahlı terör örgütü bünyesinde faaliyet gösterdiği belirlenen 4 kadın zanlı, Malatya İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışma neticesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde gerçekleştirilen aramalarda, çok sayıda örgüte ait doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Asayiş Haberleri