Malatya'da Değişken Hava Durumu: Yağış ve Sıcaklık?

Malatya'da hava bugün mevsim normallerine yakın ancak yağış durumu değişken. Sıcaklıkların artıp artmayacağı güncel rapora bağlı.

Malatya için Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre, bugün Malatya'nın batısında öğleden sonra yağış olabilir ancak genel olarak sıcaklıklar mevsim normallerine yaklaşacak. Malatya'nın Akçadağ, Doğanşehir, Kuluncak ve Darende ilçelerinde öğleden sonra yağmur bekleniyor.

Bölge genelinde ise havanın parçalı bulutlu olması ve akşam saatlerinde Bingöl çevresi ile Tunceli'nin kuzeyinde aralıklı sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yine bölge genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgârların kuzeyli yönlerden orta kuvvette; öğle saatlerinde zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Merkez Parçalı ve çok bulutlu; 22 derece.

Akçadağ Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; 22 derece.

Arapgir Parçalı ve çok bulutlu 20

Arguvan Parçalı ve çok bulutlu 21

Battalgazi Parçalı ve çok bulutlu 24

Darende Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden itibaren yer yer görülebilecek aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte 22 derece.

Doğanşehir Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere ara sıra gök gürültülü sağanak yağışlarla 21 derece.

Doğanyol Parçalı ve çok bulutlu 23

Hekimhan Parçalı ve çok bulutlu 19

Kale Parçalı ve çok bulutlu 23

Kuluncak Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra bazı bölgelerde ara ara görülebilecek sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklarla birlikte 18 derece.

Pütürge Parçalı ve çok bulutlu 21

Yazıhan Parçalı ve çok bulutlu 24

Yeşilyurt Parçalı ve çok bulutlu 22

Yaşam Haberleri