Malatya İtfaiyesi'den yangın tatbikatı

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Malatya Ticaret Borsası personeline yangın eğitimi verilerek, tatbikat yaptırıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Amiri Seyfullah Soylu, yangın anında neler yapılması gerektiği konusunda personele bilgiler verdi.

Yangın eğitiminde konuşan Soylu, “Arkadaşlar önce evinizde bir yangın çıktığı zaman elektrik ve doğalgazı kapatarak çıkmamız gerekiyor. Yangını görüyorsak hemen müdahale etmemiz gerekiyor. Yangın sündürme tüpü varsa müdahale etmemiz lazım. Yangın büyüyorsa hemen itfaiye dairesini aramanız lazım. Yangın karşısında panik olmamız gerekiyor. Hemen önemli evraklarınızı kurtarmanız lazım. Yangını daha önce gören vatandaşlarımız evlerinde yangın sündürme tüpünü kullanıyor. Evinizde yemek yaparken tava yanıyorsa neler yapmamız gerekiyor, bunu bilmeniz lazım. Tavaya kesinlilikle su ile müdahale etmememiz gerekiyor. Eğer tava yanıyorsa üzeri yanmayacak bir şeyle kapatmamız gerekiyor. Evden çıkarken doğalgaz ve elektrikleri kapatarak çıkmamız lazım” dedi.

“Yangın söndürme cihazının bakımı yapılmalıdır”

Yangın söndürme cihazlarıyla ilgili bilgi veren Soylu, “İlk kontrol edilecek bölüm basınç ibresidir. Yangın söndürme cihazında basınç durumunu gösteren ibre bulunmaktadır. Basınç ibresi yeşil rengin üzerinde ise cihaz herhangi bir yangın durumunda kullanılabilir durumdadır. Basınç ibresi sağ taraftaki kırmızıya geçmişse yangını söndürmeyecektir. Anlaşmalı firma hemen aranmalı ve bakıma gönderilmelidir. İkinci kontrol edilmesi gereken bölüm sarı renkte görülen mühürlü güvenlik piminin açılmamış olmasıdır. Açık olan pimler zamanla basınç kaçağı yaratacağından bir müddet sonra ihtiyaç duyulduğunda yangını söndüremeyecektir. Açık olan pimler görüldüğünde anlaşmalı firma ile irtibata geçerek yangın söndürme cihazının bakımı yapılmalıdır. Üçüncü kontrol edilecek bölüm anlaşmalı firma tarafından yangın söndürme cihazının alt tarafı veya yan tarafına yapıştırılan kontrol etiketidir. Etiketin üzerinde dolum tarihi ve son kullanma tarihi belirtilmektedir. İlk dolum tarihi ile bitim tarihi arasında 6 ayda bir yapılan kontrol bandrolü yine burada bulunur. Tarihi biten yangın söndürme cihazlarını tutanakla birlikte bağlı olduğu kurum veya kuruluşa bilgi vermek zorundadır” şeklinde konuştu.

Daha sonra Ticaret Borsası bahçesinde yangın tatbikatı yapıldı.

Güncel Haberleri