Kışla Caddesi Esnafının Hukuk Mücadelesi: İş Yerlerinin Boşaltılmasına Karşı Dava Açıldı

Malatya'daki Kışla Caddesi esnafı, iş yerlerini boşaltmamak için dava açtı; yürütmesinin durdurulması ve iptalinin istendiği belirtildi.

Rezerv alanındaki tartışmaların devam ettiği Malatya'da, Kışla Caddesi esnafına iş yerlerini boşaltmaları için 15 günlük bir süre verildi. Ancak daha sonra bu süre, Kurban Bayramı sonrasına kadar uzatıldı.

Kışla Caddesi'ndeki bazı esnaf, iş yerlerini boşaltmamak için hukuki yollara başvurarak dava açtı. Malatya 3. İdare Mahkemesi'nde görülen davada, davacılar tarafından, kelimeleri değiştirerek,“Saray Mahallesi Atatürk Caddesi No:50, 50A, 50B adresinde yer alan 457 ada 127 parsel sayılı taşınmaz üzerindeki yapının, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca rezerv yapı alanı olarak belirlenmesine istinaden 14.05.2024 tarihinden itibaren 15 gün içerisinde tahliyesi, aksi halde tahliye ve yıktırmaya yönelik iş ve işlemlerin Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca yaptırılacağına ilişkin Malatya Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün bila tarih ve sayılı işleminin; yapının riskli yapı olmadığı, 06.02.2023 tarihinde meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş İli, Pazarcık ve Elbistan İlçeleri olan depremler nedeniyle 7269 sayılı Kanun kapsamında yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde "az hasarlı" olarak belirlendiği, binanın afet riski altında olmadığı, çıkar sağlamak için yenilenme yapıldığı, onarılarak hasarsız hale getirildiği, mülkiyet hakkının ihlal edildiğinden bahisle hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek yürütmesinin durdurulması ve iptalinin” istendiği söylendi.

Güncel Haberleri