Öğrencilerin ders aralarında, teneffüslerde ve beden eğitimi derslerinde bir araya gelerek geleneksel oyunları oynayabilecekleri renkli oyun sahaları oluşturuldu. Bu sahalar, sek sek, köşe kapmaca, yağ satarım bal satarım, körebe gibi geleneksel oyunların oynandığı alanlarla dolu. Çocuklar, bu alanlarda dijital bağımlılıktan uzaklaşarak akranlarıyla birlikte keyifli vakit geçirme fırsatı buluyorlar. Aynı zamanda fiziksel aktivite yapma şansı da elde ediyorlar.
İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, ziyaret ettiği Diniye Çalık İlkokulu öğrencileriyle birlikte okul bahçesinde kurulan oyun alanında etkinliklere katıldı. Bakır, burada, geleneksel çocuk oyunlarının yeniden canlandırılması amacıyla okullarda oyun alanlarının oluşturulduğunu belirtti.
Çocuk oyunlarının en önemli öğrenme ve gelişme aracı olduğunu vurgulayan Bakır, şunları ifade etti: "Oyun sırasında çocuk birçok şeyi dener, dış dünyayı keşfeder, insanları gözlemler, kuralları öğrenir, sınırları kavrar, insanlarla iletişim kurmayı öğrenir, temel becerilerini geliştirir, özelliklerini fark eder ve kendini geliştirir. Bu nedenle çocuk oyunlarıyla büyüyen evlatlarımız kendisini ifade etme becerisi kazanır. Köklerden geleceğe rol model olan ve Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in önemsediği ve ülke genelinde başlatmış olduğu proje doğrultusunda okullarımızın bahçelerinde zil çaldığında öğrencilerin heyecanla koştuğu, geleneksel çocuk oyun alanları oluşturduk, protokol kapsamında bu alanların oluşmasında çalışmalarımıza destek olan Malatya Fenerbahçeliler derneğimize teşekkür ederiz." ifadelerinde bulundu.