Hacıların Türkiye'ye Dönüş Yolculuğu Başladı: Medine'den Son Grup 14 Temmuz'da Yola Çıkıyor

Hacıların kutsal topraklardan Türkiye'ye dönüşleri başladı; Medine'den gelen son grup ise 14 Temmuz'da hareket edecek, Cidde üzerinden dönüş sağlayacaklar.

Heyecan ve ruhani bir yolculuğun sonuna gelindi! Dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanlar, kutsal topraklarda hac ibadetini tamamlamanın sevinciyle evlerine dönmeye başlıyor.

Dünyanın dört bir yanından hacı olmak için kutsal topraklara gelen Müslümanlar, haccın tüm şartlarını yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Arafat ve Müzdelife'de Kurban Bayramı öncesinde vakfe görevini yerine getiren ve ardından Cemerat'ta "büyük şeytan" olarak bilinen "Akabe cemresi"ne 7 taş atan Müslümanlar, daha sonra Kabe'de ziyaret tavafı ve sa'y ritüellerini gerçekleştirdi.

Kurbanlar kesildikten ve tıraş olunduktan sonra ihramdan çıkarak hacı olan Müslümanlar, bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde de şeytan taşladılar.

Kafileler halinde Cemerat bölgesine varan hacılar, Müzdelife ve Arafat bölgelerinden topladıkları yedişer taşı bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde sırayla "küçük, orta ve büyük şeytan"a attılar.

Şeytan taşlamanın ardından çoğunluğu yakında veda edecekleri Kabe'ye yönelen hacılar, veda tavafı yapmak üzere Cemerat'tan Mescid-i Haram'a yürüdüler. Buraya varan hacılar, tavafın yanı sıra namaz kılıp Kur'an-ı Kerim okudular ve dua ettiler.

Hacıların kutsal yolculuğunda sona yaklaşırken, Türkiye'den kafilelerle kutsal topraklara gelen hacı adaylarının bir kısmı Medine'ye, bir kısmı ise Mekke'ye ulaşmıştı. Mekke'ye gelen hacılar bugünden itibaren kutsal yolculuktaki ikinci durağı olan Medine'ye gitmeye başlayacaklar.

Kurban Bayramı öncesinde Medine'den Mekke'ye gelen gruplar ise Mekke'ye veda ederek Cidde'den hava yoluyla Türkiye'ye dönecek. Hacıların kutsal topraklardan yurda dönüşü bugün başlıyor. Son grup ise 14 Temmuz'da Medine'den hareket edecek.

Yaşam Haberleri