Evlilik Kredisi Şartları 2023! 150 Bin TL Evlilik Kredisi Son Dakika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde söz verdiği faizsiz evlilik kredisi ne zaman çıkacak?

14 Mayıs’ta ilk turu ve 28 Mayıs’ta ikinci turu yapılarak tamamlanan 13. Cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere faizsiz evlilik kredisi sözü vermişti. Cumhurbaşkanı’nın bu sözü vermesi üzerine tüm gençler faizsiz evlilik kredisi ne zaman çıkacak aramalarını hızlandırırken, konuyla ilgili birkaç detay açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi sözünü vermesinin ardından gözler tekrar yapılacak olan açıklamalara çevrildi. Son haftalarda tekrar gündeme gelen konuyla ilgili Fatih Erbakan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenirken, belli olan detaylar birer birer duyuruldu. Peki, faizsiz evlilik kredisinde son durum ne? 150 bin lira faizsiz kredi ne zaman verilecek?

150 Bin Lira Faizsiz Evlilik Kredisinde Son Durum

Faizsiz evlilik kredisi duyurularına ilişkin heyecanlı bekleyiş hala devam ediyor. Aile ve Gençlik Bankası üzerinden kullandırılacağı bilinen evlilik kredisinde bazı detaylar sonunda belli oldu. 2 yıl geri ödemesiz toplam 4 yıl vadeli kullandırılacak kredide herhangi bir faiz uygulanmayacak. Yani gençler, evlilik kredilerini 2 yıl geri ödemesiz dönemden sonra yine 150 bin lira olarak ödeyecekler. Böylelikle de masrafları artmadan, desteklenerek ödenecek.

150 Bin Lira Faizsiz Evlilik Kredisi Ne Zaman?

Açıklandığı günden bu yana milyonlarca gencin yakından takip ettiği faizsiz evlilik kredisi hakkındaki son gelişme 5 Eylül tarihinde yaşanmıştı. 5 Eylül tarihinde Kabine Toplantısı’nda konuşulan konunun detaylarının bir sonraki Kabine’de tekrar masaya yatırılması bekleniyor. Şimdilik herhangi bir takvim açıklanmadığı gibi, evlilik kredisinin de ne zaman kullandırılacağı bilinmiyor. Ancak, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden kullandırılacağından, öncelikle bankanın kurulması gerekiyor.

Evlilik Kredisi Şartları 2023

Aile ve Gençlik Bankası üzerinden kullandırılacak olan 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi şartları henüz belli değil. Kredi banka kurulduktan sonra verileceğinden önce bankanın kurulması gerekiyor. Son açıklamalarda banka üzerindeki çalışmaların sürdürüldüğü duyurulurken, son gelişmeleri yine buradan aktarıyor olacağız.

Ekonomi Haberleri