Emeklilerin zamlı maaşı ballı kaymaklı geliyor! 29 gün sonra ikramiye ve ara zam jesti

Emekliler için beklenen zam haberleri sonunda geldi. Orta vadeli programa göre belirlenen %37,76'lık zam oranı, emeklilerin maaşlarını ciddi şekilde artıracak.

29 gün sonra ikramiye ve ara zam jesti! Emeklilerin zamlı maaşı ballı kaymaklı geliyor- En düşük emekli maaşı 10.332 TL'ye yükselecek, ve bu zamlı maaşlar Ocak ayında geçerli olacak.

Emeklilere Yapılacak Zamın Detayları

Emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zam oranı, orta vadeli programa göre %37,76 olarak belirlendi. Bu oran, emeklilerin maaşlarında ciddi bir artışı beraberinde getirecek. İşte zam sonucu beklenen bazı maaş artışları:

  • En düşük emekli maaşı: 7.500 TL'den 10.332 TL'ye yükselecek.
  • 7.900 TL alan emekli: 10.883 TL alacak.
  • 8.200 TL alan emekli: 11.296 TL alacak.
  • 9.000 TL alan emekli: 12.398 TL alacak.

Bu zamlar, Ocak ayı itibarıyla emeklilerin hesaplarına yansıyacak ve yaşam standartlarını iyileştirmelerine katkı sağlayacak.

Ekim Ayında Emeklilere İkramiye ve Ara Zam Müjdesi

Zamlı maaşlarla birlikte, emekliler Ekim ayında da ikramiye ve ara zam müjdesi ile karşılaşabilirler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, emeklilere yönelik bir çalışma yapılmasını talep etmesi üzerine, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan da Ekim ayında emeklilere yönelik bir çalışma yaptıklarını ve bunu Meclis açıldığında açıklayacaklarını belirtti.

Henüz ikramiye ve ara zam miktarları netleşmedi. Bazı kaynaklar, emeklilere bir defaya mahsus 5.000 TL gibi bir ödeme yapılacağını öne sürüyor, ancak bu iddia doğrulanmadı. Diğer uzmanlar ise, emeklilere üç aylık ek bir ödeme yapılması gerektiğini savunuyor. Bu durumda, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ek bir zam söz konusu olabilir.

Ekonomi Haberleri