Elazığ Belediyesi tarafından 20’den fazla yazdığı kitapla bilinen Yazar Naşide Gökbudak’ın ismi, kentte bulunan bir parka verildi.
Elazığ Belediyesi tarafından 2018 yılının Kültür ve Sanat Yılı ilan edilmesi ile kentte belirli aralıklarla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda son olarak Belediye tarafından merkez Ataşehir Mahallesi’nde bulunan bir parka 65 yaşında yazmaya başlayan ve "Sıdıka Hanım, Asıl Adı Atiye, Hümeyra gibi" birbirinden farklı 20’den fazla kitabı bulunan 81 yaşındaki Şair-Yazar Naşide Gökbudak’ın ismi verildi. Parkın açılışı Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Yazar Gökbudak’la birlikte çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.
Kendisinin çok mutlu olduğunu belirten Yazar Naşide Gökbudak, "Benim için aldığımı en büyük hediye. Yaşadığım en mutlu andı bundan sonrada yaşayabileceğimi hiç zannetmiyorum. Benim memleketimde benim ismimi okuyarak birilerinin bir yerlere gelmesi onun daimi orada olması herkese nasip olamayacak kadar güzel bir şeydir. Bunun için de başkana minnettarım" dedi.
2018 yılını Kültür ve Sanat yılı olarak ilan ettiklerini anımsatan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, "İsmine uygun olarak da birçok açılışlarımızı ve organizasyonlarımızı yaptık. Elazığımızın yetiştirdiği gururumuz ve onurumuz Naşide Gökbudak adına bugün Ataşehir mahallemizde bu parkın açılışını yaptık. Yıllar sonra bu parkta gelip oynayan çocuklarımız Naşide Gökbudak ismini görecekler o ismin kim olduğunu öğrenecekler ve onlarda bir Naşide Gökbudak olmanın gayreti içerisinde olacaklar. Açılışa teşriflerinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
"Onları onura edecek çalışmalar yapabilmeliyiz"
Bugün farklı birgün yaşandığın aktaran Başkan Yanılmaz, "İnanıyorum ki gelecek nesillere, parklara verdiğimiz bu isimler Elazığ’ın ne kadir bir kültür ve medeniyete sahip olduğunu, kadim bir musikiye sahip olduğunu gösterecek. Biz bunun daha da görülmesi için değişik organizasyonlarda değişik isimleri vermeye devam edeceğiz . Bizim yaptığımız bu çalışma örnek bir çalışma esasında bu parkta bir çok örnek çalışmalarda var. İnsanlar öldükten sonra bir çok yere isimleri veriliyor çok güzel bir şekilde anılıyor mutlaka ebedi alemde ondan haberdar oluyorlar ama yaşarken bu heyecanı tatmak çok farklı bir şey. Marifet iltifata tabidir. Biz yetişmiş olan insanlarımızı bu şehre katma değeri olan insanlarımızın kıymetini bilmeliyiz. Hikayelerini bilmeliyiz yaşarken de onları onura edecek çalışmalar yapabilmeliyiz. Bu parkımız Naşide Gökbudak hanımefendinin yapmış olduğu çalışmaların yanında hiç bir şey esasında onun değerine değer katmaz ama bu onun ismi ile değer bulacağına ben inanıyorum. Bu açıdan da yaşarken bunu vermeyi tercih ettik güzelde oldu" ifadelerini kullandı.