Dutluca Suyu’nun Mucizevi Dönüşü Mahalleyi Sevince Boğdu

Mahalle sakinleri sevinç gözyaşlarına boğulup ağız birliğiyle şöyle dua ettiler: “Allah’a şükür, Dutluca Suyu’muzu 30 yıl sonra yeniden bulduk.”

Mahallenin 30 yıldır can damarı olan Dutluca Suyu’nun kuruması, bölge sakinlerini derinden sarsmıştı. Tekrar suyu bulmak için yapılan tüm girişimler sonuçsuz kaldı ve aradan tam 30 yıl geçti.

Sayfiye Mahalle Muhtarı Harun Ormancı, seçimlerden sonra suyun yeniden ortaya çıkarılması için çalışmalar başlattı. Darende Belediyesi’nin desteğiyle, Dutluca Suyu, 30 yılın ardından eski akış noktasının biraz altında tekrar su yüzüne çıktı.

Mahalle sakinleri sevinçten gözyaşlarına hakim olamadı. Yaptığımız görüşmede hepsinin dilinde aynı dua vardı: kinleri sevinç gözyaşlarına boğuldu. Yaptığımız konuşmada ağızlarında tek bir dua vardı: "Muhtarımız Harun Ormancı, Belediye Başkanı Alican Bozkurt ve ekibinden Allah razı olsun. Sevinçten göz yaşı döküyoruz. Eski günlerdeki gibi buralar hayat bulacak. Gelen yazlıkçı komşularımız istediği gibi ağaçlarını sulayacak, hayvanlarını otlata bilecek. Buralara hayat geldi." ifadelerini kullandılar.

Güncel Haberleri