Dim: SGK Kararı Piyasa Gerçekleriyle Uyuşmuyor ve Mantıksız

KGK Genel Başkanı Dim, bu kararın piyasa gerçekleriyle uyuşmadığını ve günümüz iletişim teknolojileri çağında akıl ve mantıkla açıklanamayacağını belirtti.

SGK, gayrimenkul satışlarının yerel gazetelerde ilan edilmesine ilişkin muhammen bedel sınırını 2 milyon 500 bin TL’den 10 milyon TL’ye yükseltti. KGK Genel Başkanı Dim, “Acilen bu yanlıştan dönülmelidir” diye belirtti.

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç’ın imzasıyla kurumun merkez ve taşra teşkilatlarına gönderilen genelgede, gayrimenkul satışlarının yerel gazetelerde ilan edilmesine ilişkin muhammen bedel sınırı 2 milyon 500 bin TL’den 10 milyon TL’ye yükseltildi. Yerel gazetelerin bu resmi ilan türünden mahrum kalacağı anlamına gelen bu karara, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim tepki gösterdi.

KGK Genel Başkanı Dim, SGK genelgesiyle yerel basında ilan yayınlanması zorunluluğu için gerekli olan gayrimenkul muhammen bedelindeki artışın, basına ağır bir darbe olduğunu ifade etti.

Piyasa Gerçekleriyle Uyuşmuyor

Bu kararın piyasa gerçekleriyle uyuşmadığını belirten Dim,‘'Belediye, muhtarlık ve meslek odaları ilan panolarında da ilan edilmesi mümkün'' yönündeki görüşün günümüz iletişim teknolojileri çağında akıl ve mantıkla açıklanamayacağını da dile getiren Genel Başkan Dim,“İyi ki ‘Tellallar aracılığıyla duyuralım!’ denmemiş. Çeşitli genelgelerle basın kuruluşlarına getirilen kısıtlamalardan sonra bu genelge, özellikle yerel basınımızın ekonomik darboğazda yok olmasına yol açacak bir girişim ve sırtına saplanmış bir hançer olmuştur. Acilen bu yanlıştan dönülmelidir. KGK olarak bu konuda gerekli mücadeleyi vereceğiz” diyerek konuştu.

Güncel Haberleri