Deprem Bölgesi Etkinliklerinde Malatya Unutulmuş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yarıyıl tatilinde deprem bölgesindeki çocukları desteklerken, Malatya'yı unutmuş gibi görünüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yarıyıl tatilinde deprem bölgesindeki çocukları unutmuyor. Bakanlığa bağlı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilinde, depremzedeleri motive etmek amacıyla atölye çalışmaları ve interaktif sahne gösterileri düzenleyecek.

Bakanlık, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin ardından, bölgedeki çocukları etkilenen afetin etkilerini unutturmak ve moral desteği sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, depremden etkilenen çocukları desteklemek amacıyla atölye çalışmaları ve interaktif sahne gösterilerinin yer alacağı yarıyıl tatili etkinlikleri düzenleniyor.

Bugün başlayan ve 27 Ocak'a kadar devam edecek olan yarıyıl tatili etkinliklerinde; çocuk konserleri, yüz boyama aktiviteleri, Karagöz-Hacivat gösterileri, ahşap zekâ ve beceri oyunları, şişme oyun parkuru, tahta bacak ve dev koala maskot gibi oyunlarla eğlenceli vakit geçirilecek. Etkinliklerde ayrıca, çocukları çevre konusunda bilgilendirmek ve geri dönüşümün önemini eğlenceli bir şekilde öğrenmelerini sağlamak amacıyla atölye çalışmaları ve interaktif sahne gösterileri de düzenlenecek.

Etkinlikler, 20 Ocak Cumartesi günü Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde başlayacak ve 27 Ocak Cumartesi günü Adana'nın Çukurova ilçesinde devam edecek.

Güncel Haberleri